De ce a făcut Adrian Năstase plângere la CEDO

De ce a făcut Adrian Năstase plângere la CEDO

0
DISTRIBUIȚI

CAMPANIE - PSD - MIZIL

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, aseară, că din decembrie 2012 a făcut o plângere la CEDO, pentru a arăta nedreptatea din cazul său, menţionând că nu a dorit să facă cerere de graţiere către Traian Băsescu, pentru că ar fi fost o umilinţă şi o recunoaştere a unei vinovăţii, scrie Mediafax.

„Voi căuta mai departe să găsesc un remediu juridic – şi e un lucru pe care nu l-am spus până acum – încă din decembrie am făcut plângere la CEDO în legătură cu această condamnare pentru că vreau pe mai departe să arăt felul incorect în care s-a desfăşurat procedura şi nedreptatea din sentinţa respectivă”, a spus Năstase la Antena 3.

El a mai arătat că niciodată nu ar fi făcut o cerere de graţiere a sa către preşedintele Traian Băsescu.

„Mi s-ar fi părut o umilinţă.


Aş fi preferat să stau doi ani sau oricât în penitenciar. O cerere ar însemna recunoaşterea unei vinovăţii pe care eu o resping categoric. (..) Pentru mine o cerere de graţiere către Băsescu ar fi fost o altă umilinţă, pe care în niciun caz eu însumi nu aş fi acceptat să o îndur”, a spus Năstase.

Fostul premier a spus că cererea Comisiei Europene din vara anului trecut ca preşedintele interimar să nu acorde graţieri individuale a fost „o umilinţă la nivel naţional, la nivelul statului’, pe care el nu ar fi acceptat-o.

Fostul premier a spus că în cazul său a fost vorba despre „o răzbunare politică”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.