De ce se revoltă medicii de familie împotriva limitei minime de 800...

De ce se revoltă medicii de familie împotriva limitei minime de 800 de pacienţi pe lună, impuse de minister

1
DISTRIBUIȚI

stethoscope-backgrounds-wallpapers

Ministerul Sănătăţii vrea să vină în sprijinul tinerilor medici care doresc să îşi deschidă un cabinet şi a prevăzut în noul Contract Cadru 2013 – 2014 ca limita minimă de pacienţi înscrişi să nu mai fie de 1.000, ci de 800. Corina Iftode, preşedintele Societăţii Medicilor de Familie Timiş, nu este de acord cu această prevedere mai ales că din punct de vedere financiar un cabinet medical cu doar 800 de pacienţi înscrişi nu are cum să se susţină.


„Au fost făcute scenarii, nu ai cum să plăteşti nici cheltuielile de personal şi întreţinere, nu ştiu cu ce bani mai rămâne medicul. Probabil că s-au făcut presiuni asupra ministrului Sănătăţii vizavi de centrele medicale care au angajaţi medici, dar acel angajat nu este un veritabil medic de familie pentru că nu se ocupă de plata asistentei, a gazului, a curentului. Inclusiv reţeta electronică este o mare consumatoare de tuş şi de coli, bani care nu sunt decontaţi”, a afirmat, astăzi, Corina Iftode în cadrul conferinţei Medical Forum la care au participat peste 300 de medici de familie din Timişoara şi judeţul Timiş.

Medicii de familie spun că nu vor sta cu mâinile în sân şi au depus deja mai multe documente la Ministerul Sănătăţii şi la Casele de Asigurări de Sănătate prin care solicită scoaterea acestei prevederi din Contractul Cadru 2013 – 2014. Tot în ceea ce priveşte numărul pacienţilor înscrişi pe listă, noul Contract Cadru prevede ca medicii de familie să fie plătiţi în funcţie de numărul celor asiguraţi, nu de cel al înscrişilor. Medicii sunt însă obligaţi să îi ţină pe liste pe cei neasiguraţi pentru că beneficiază de urgenţe, dar nu pot primi reţete compensate gratuite sau bilete de trimitere către specialişti sau laboratoare.

1 COMENTARIU

  1. Ce tot se baga in seama toampa asta de Iftone.Habar nu are pe ce lume traieste. Se teme ca va pierde din pacienti. Ministerul Sănătăţii,daca dorea să fie chiar eficient, punea un numar maxim de pacienţi pentru un medic de familie.Studiile arata ca un medic de familie nu se poate ocupa constiincios de mai mult de 1.800 de pacienti, mai ales in lunile de iarna, cand sunt bolile de sezon.Unii medicii de familie din Timisoara au cu mult peste 2000 de pacienti. La acei medici se sta la coada ore in sir, uneori pentru o simpla adeverinta.O sa dea socoteala doamna doctor (şi altii ca duduia) cand va veni peste ea controlul de la specialitate (de la Casa de asigurari şi procurori),cu toate programele pe care le deruleaza si multe altele. Apropo, vedeti ca e CLAUDIA Iftode, nu CORINA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.