Descoperire surprinzătoare: urme de ADN feminin pe cel puţin una dintre bombele...

Descoperire surprinzătoare: urme de ADN feminin pe cel puţin una dintre bombele folosite în atentatul din Boston

0
DISTRIBUIȚI

military-police-terrorism-boston-marathon

Anchetatorii au găsit ADN feminin pe cel puţin una dintre bombele folosite în atacurile de la Boston, dar nu au stabilit cui aparţine acesta sau dacă prezenţa lui înseamnă că o femeie i-a ajutat pe cei doi fraţi suspectaţi de comiterea atentatelor, informează Mediafax. Oficialii americani au avertizat că pot fi multiple explicaţii pentru prezenţa materialului genetic al altei persoane în afară de cei doi fraţi Ţarnaev pe fragmentele dispozitivului exploziv.


Acesta ar putea proveni, de exemplu, de la angajatul care a mânuit materialele folosite în atacuri sau este posibil ca un fir de păr să fi ajuns în bombă, relatează Wall Street Journal.

Luni, agenţii FBI au vizitat casa din Rhode Island a părinţilor lui Katherine Russell, văduva lui Tamerlan Ţarnaev, fratele mai mare care a murit într-un schimb de focuri cu poliţia. „FBI este acolo în cadrul investigaţiei noastre în desfăşurare, dar nu ni se permite să dezvăluim aspecte specifice ale cazului”, a declarat purtătorul de cuvânt al FBI Jason Pack.

Un oficial familiar cu dosarul a declarat că agenţii au mers luni la casa familiei Russell pentru a preleva mostre de ADN de la Katherine. Oficialii FBI au negociat, de asemenea, cu avocatul acesteia în ultimele zile pentru a primi acces deplin în vederea interogării ei, potrivit unor oficiali. Aceştia au afirmat că anchetatorii au nevoie de mostre de ADN pentru a stabili dacă acesta se potriveşte cu ADN-ul descoperit pe fragmentele de bombă.

Katherine Russell este una dintre cele aproximativ şase persoane de care sunt interesaţi anchetatorii pentru a stabili dacă cei doi fraţi au primit vreun ajutor în comiterea atacurilor sau ulterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.