DNA cere nouă ani de închisoare cu executare pentru Voicu şi şase...

DNA cere nouă ani de închisoare cu executare pentru Voicu şi şase ani de închisoare pentru Costiniu

0
DISTRIBUIȚI

senatorul-catalin-voicu-ramane-in-arest-1

Un procuror DNA a cerut, astăzi, Completului de cinci judecători al instanţei supreme să îl condamne pe fostul senator Cătălin Voicu la nouă ani de închisoare cu executare şi pe fostul judecător Florin Costiniu la şase ani de închisoare cu executare, informează Mediafax. Completul de cinci judecători a reluat astăzi dezbaterea recursurilor făcute de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi de Cătălin Voicu, Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic, condamnaţi în dosarul de corupţie la pedepse cu închisoarea, cu executare sau cu suspendare. Procurorul DNA şi avocaţii au susținut astăzi pledoariile finale în dosarul de corupţie.

Procurorul a susţinut în faţa celor cinci judecători că instanţa de fond a aplicat în acest dosar pedepse prea blânde faţă de unii dintre inculpaţi. El a cerut instanţei să îl condamne pe fostul senator Cătălin Voicu la nouă ani de închisoare cu executare, pentru că este exponentul cel mai de sus în acest caz. Acesta a susţinut că Voicu trebuie condamnat la o pedeapsă mai aspră pentru modul în care a făcut faptele, având în vedere şi funcţia pe care acesta a avut-o, pentru atitudinea nesinceră şi modul disimulat şi conspirat în care a acţionat. Totodată, procurorul a arătat că Voicu a încercat influenţarea unui martor. În cazul fostului judecător Florin Costiniu, procurorul DNA a cerut condamnarea la şase ani de închisoare cu executare, pentru că a primejduit prestigiul justiţiei. El a precizat că pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare dispusă de instanţa de fond în cazul lui Costiniu este o condamnare prea blândă.

Înainte de pledoariile finale, avocaţii lui Cătălin Voicu au cerut instanţei să amâne judecarea cauzei pe motiv că acesta ar fi internat la Spitalul Floreasca, din cauza unor probleme cardiace.


Totodată, avocaţii au prezentat instanţei şi mai multe documente medicale din care ar rezulta că Voicu a mai fost spitalizat şi zilele trecute, într-o clinică privată. Fostul senator Cătălin Voicu trebuia să se prezinte luni la instanţa supremă pentru a fi audiat, întrucât la termenul anterior nu a putut da declaraţii pentru că i s-a făcut rău la instanţă, fiind transportat cu ambulanţa la spital. Instanţa a suspendat pentru scurt timp şedinţa de judecată, timp în care a verificat documentele depuise la dosar de avocaţii lui Voicu. Judecătorii au anunţat, după verificarea documentelor, că şedinţa de judecată va continua cu pledoariile finale, respingând cererea avocaţilor lui Voicu de amânare a cauzei.

În 1 iunie 2012, Cătălin Voicu a fost condamnat de un complet de trei judecători de la instanţa supremă la două pedepse pentru trafic de influenţă, respectiv la patru şi cinci ani de închisoare, iar pentru fals în înscrisuri a primit o pedeapsă de un an şi două luni de închisoare. Fostul preşedinte al Secţiei civile a instanţei supreme Florin Costiniu a fost găsit vinovat de complicitate la trafic de influenţă, pentru care a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, pentru un termen de încercare de şase ani. În acest caz, în 21 mai 2010, fostul senator Cătălin Voicu, Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi, respectiv, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Florin Costiniu, fost preşedinte al Secţiei civile şi de proprietate intelectuală a ICCJ, este acuzat de complicitate la trafic de influenţă, Costel Căşuneanu, asociat la SC PA&CO Internaţional SRL Bacău, de cumpărare de influenţă, iar Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, de cumpărare de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, participaţie improprie la fals intelectual la legea contabilităţii în legătură cu fapte de corupţie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.