EXCLUSIV Judecătorul exclus din magistratură după ce a spus că justiția e...

EXCLUSIV Judecătorul exclus din magistratură după ce a spus că justiția e o prostie împarte din nou dreptate. Cum a fost posibil

3
DISTRIBUIȚI

lucian-poputi

Fostul președinte al Judecătorie Bozovici, Lucian Popuți, va împărți din nou dreptatea după ce, inițial, Consiliul Superior al Magistraturii a decis a decis excluderea din magistratură pentru grave abateri. În dosarul de corupție în care avocatul Cerasela Nițu afost trimisă în judecată de DNA și condamnată pentru fapte de corupție, Popuți a încercat să o seducă pe investigatoarea DGA și a încălcat toate procedurile pentru a-i înregistra o plângere  după orele de program, i-a dat sfaturi cum să-şi pregătească apărarea şi a asigurat-o că va câştiga procesul, indiferent cine o va judeca. ” În august ţi-l soluţionez. Că eu judec toate, indiferent că e completul meu sau ălealalte. Da, cere un termen mai lung că e plecată şi ea în concediu, na nu-i vreo chestie. Da, deci asta e o porcărie, chestia cu procesul-verbal, lasă-l naibii! Ţi-l rezolv, ho!”, i-a spus magistratul femeii. Ulterior, la o cină prelungită, Popuți s-a confesat investigatoarei, explicându-i că justiţia este o prostie.


“Puteam să plec de aici (de la Bozovici, n.a.) de multe ori. Da. În fine. Îs dezamăgit. Îs dezamăgit cel puţin din (neinteligibil…) nu ştiu (neinteligibil…). Ce e asta? O prostie! Justiţie? Vi şi îl iei pe unul care-i neimportant, hai să fim serioşi”, a afirmat Popuţi în una dintre înregistrări.

În urma unei anchete, CSM a decis anul trecut, în 14 noiembrie, excluderea din magistratură a lui Lucian Popuţi pentru „săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. „a) încălcarea prevederilor legale referitoare la declaraţiile de avere, declaraţiile de interese, incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii;” şi ”b) intervenţiile pentru soluţionarea unor cereri, pretinderea sau acceptarea rezolvării intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decât în limita cadrului legal reglementat pentru toţi cetăţenii, precum si imixtiunea în activitatea altui judecător sau procuror;” din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în vigoare la data declanşării acţiunii disciplinare”. Acesta a făcut recurs la decizia CSM, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a admis acţiunea, constatând săvârşirea abaterilor de către Popuţi, dar înlocuind excluderea din magistratură, cu sancţiunea „mutării disciplinare pentru o perioada de 3 luni de la Judecătoria Oraviţa la Judecătoria Timişoara”. În urma hotărârii irevocabile, Lucian Popuţi rămâne judecător şi, acum, îşi ispăşeşte „pedeapsa” la Timişoara.  

3 COMENTARII

    • Mai informeaza-te inainte de a vorbi. Avem prea multi ignoranti deja in tara asta care vorbesc in necunostinta de cauza. Daca nu esti sigur despre ce vorbesti, nu te mai deranja sa iti dai cu parerea. Când ai pareri pertinente, speak! Btw, treci pe la scoala. Ca sa inveti sa scrii corect

  1. E buna atitudinea, el e pe plantatia lui si considera ce aparatul de justitie e o prostie! Corect! De ce este exclus? 1. Cineva vrea plantatia 2 A spus adevarul ca justitia e o prostie? Cujetati !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.