EXCLUSIV Macy Gray cântă la Jazz TM, alături de David Murray Infinity...

EXCLUSIV Macy Gray cântă la Jazz TM, alături de David Murray Infinity Quartet

3
DISTRIBUIȚI

F1 Rocks in Sao Paulo - Jessie J and Macy Gray

După ce PRESSALERT.ro a dezvăluit în exclusivitate primul nume internaţional confirmat pentru Festivalul Jazz TM, vă facem cunoscut şi capul de afiş al serii de 7 iulie, care este nimeni alta decât celebra cântăreaţa americană Macy Gray. De-a lungul carierei sale, ea a vândut peste 20 de milioane de albume în întreaga lume şi are la activ şase albume de studio, un premiu Grammy şi alte cinci nominalizări. Artista va cânta alături de David Murray Infinity Quartet în ultima zi a festivalului Jazz TM la Timişoara. Informaţia a apărut pe pagina de Internet a cunoscutului saxofonist David Murray, care întreprinde un turneu mondial alături de Macy Gray.

Macy Gray s-a născut Natalie Mclntyre în Canton, Ohio, şi a fost o adolescentă timidă, frecvent tachinată pe subiectul vocii sale ciudate.


Aceeaşi voce care a făcut-o faimoasă şi care poate deveni dezarmant de dulce pe o melodie, aspră şi enervantă pe o altă. Comparaţia evidentă a fost întotdeauna cu Billie Holliday, dar Macy Gray păstrează în sound-ul său şi urme din Betty Davis, Nina Simone, Karen Dalton sau Tina Turner. Artista creează un melanj muzical unic de soul, hip-hop, R & B, funk şi rock. Anul trecut, artista a lansat albumul „Covered”, care include cover-uri unor trupe la fel de celebre, precum “Here Comes The Rain Again” (Eurythmics), “Creep” (Radiohead), “Teenagers” (My Chemical Romance), “Nothing Else Matters” (Metallica),  “Sail” (Awolnation) sau “Wake Up” (Arcade Fire). Artista a mai fost prezentă în ţara noastră cu trei ocazii, toate concertele ei având loc la Bucureşti.

Macy Gray va cânta la Timişoara alături de David Murray Infinity Quartet. Liderul trupei, David Murray s-a născut în 1955 în America şi este cunoscut pentru activitatea sa de saxofonist. De-a lungul carierei sale a compus şi a cântat alături de nume ca Henry Threadgill, James Blood Ulmer, Olu Dara, Tani Tabbal, Butch Morris, Donal Fox, McCoy Tyner, Elvin Jones, Ed Blackwell, Johnny Dyani, şi Steve McCall. În 1989 alături de trupa sa a câştigat un premiu Grammy la categoria Best Jazz Instrumental Group Performance pentru discul Blues for Coltrane: A Tribute to John Coltrane. Începând din 1996 s-a mutat în Portugalia. Turneul Infinity Quartet featuring Macy Gray debutează în data de 14 aprilie în Mexic, iar cu o zi înaintea apariţiei lor de la Timişoara vor susţine un recital în cadrul Ljubljana Jazz Festival din Slovenia.

Celelalte două nume mari care și-au confirmat prezența la festivalul organizat de Primăria Timișoara sunt Richard Bona și Kurt Elling.

 

3 COMENTARII

  1. Pai… era vorba ca Robu isi bate joc de jazz ca nu mai da bani pt festivalul de la Garana. Dupa cate inteleg eu din articol de fapt Robu aduce in Timisoara artisti cum n-a visat Timisoara sa aiba vreodata. Mie mi s-a parut de la inceput ca omul asta are dreptate cand spunea ca nu la Garana trebuie sa mearga banii Timisoarei ci in Timisoara. Bravo primare!

  2. Dragi lu mosu. Si eu, si voi probabil a-ți putea face același lucru poate chiar mai bun. Dar nu dispunem de bani publici cu care sa facem ce vrem si nici nu suntem primari. E foarte bine ca vin artiști de genu dar Parca ar trebui investiti bani si in infrastructura

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.