Expoziţia-ambient, cu artistul autor pe post de ghid

Expoziţia-ambient, cu artistul autor pe post de ghid

1
DISTRIBUIȚI

suzana fantanriu

Artista Suzana Fântânariu Baia aduce, începând de astăzi, o expoziţie inedită la Muzeul de Artă. Pe lângă conceptul acesteia, bazat pe importanţa spaţiului de expunere, „ZidArtă” nu va fi vernisată, conform tradiţiei. Asta pentru că artista plastică va servi ea însăşi drept ghid vizitatorilor, pe toată perioada expoziţiei, adică până în 24 aprilie. Suzana Fântânariu Baia îi provoacă pe cei care vor veni să-i vadă  desenele, picturile, obiectele şi instalaţiile şi la o dezbatere.

Cele 40 de lucrări din “ZidArtă” compun povestea unui zid care asimilează opera şi oferă un peisaj de o frumuseţe  aparte vizitatorilor care trec pragul Palatului Baroc.


Povestea  de “prietenie” dintre artistă şi zidurile Muzeului de Artă au început în 1992, când  “în ruinele Palatului Baroc a avut loc manifestarea artistică Pământul. Am participat cu o instalaţie amplă, monument intitulată “Ambalaj pentru suflet”, expusă în Sala Barocă. A urmat Festivalul internaţional „Zona Europa de Est”. Peste timp, din ruine, s-a prefigurat în toată splendoarea Palatului Baroc oferit contemporaneităţii după o lungă aşteptare. Sala cu ziduri de cărămidă de la parterul Muzeului de Arta. În sine, el este o mare „lucrare”. Zidurile roşcate cu arcade armonioase, ferestre mici şi obloane negre m-au fascinat mereu, stabilind în timp un dialog cu trecutul experimentat în acest loc. Astfel s-a născut proiectul “ZidArtă”, a explicat artista.

Suzana Fântânariu Baia este una dintre cele mai apreciate artiste din Timişoara. S-a născut la 15 septembrie 1947, în judeţul Suceava. Este absolventă a Institutului de Arte Plastice “Ioan Andreescu” Cluj-Napoca, promoţia 1968-1974. A fost bursier la Roma, în Italia, iar în prezent este profesor universitar doctor la Facultatea de Arte, Universitatea de Vest Timişoara. De asemenea, este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România şi a primit diploma de excelenţă din partea Primăriei Municipiului Timişoara.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.