Flashmob albastru în centrul Timişoarei pentru bolnavii de autism GALERIE FOTO

Flashmob albastru în centrul Timişoarei pentru bolnavii de autism GALERIE FOTO

5
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-113988613">

FLASHMOB10_resize

Îmbrăcat într-un tricou albastru pe care scrie „Autismul nu este contagios, dar zâmbetul meu este”, un timişorean cu dizabilităţi intelectuale încearcă să îşi mişte corpul pe ritmurile unei melodii latino. Are peste 20 de ani, dar se comportă ca un copil şi asta pentru că s-a născut cu un retard mintal care nu se vindecă, nu are tratament şi durează toată viaţa. Pentru că aprilie este considerată la nivel mondial luna internaţională de conştientizare a autismului, reprezentanţii Fundaţiei „Pentru Voi” au organizat, astăzi, pentru a doua oară, flashmob-uri în Iulius Mall şi platoul din faţa Operei pentru a atrage atenţia timişorenilor asupra acestei boli.

Timp de două minute, peste 300 de persoane cu autism, cu sindromul Down sau cu alte dizabilităţi intelectuale, voluntari, membrii ai Fundaţiei „Pentru Voi”, precum şi instructori de zumba şi cursanţi din Arad, Hunedoara sau Oradea au dansat pe ritmuri latino la flashmob-ul organizat în Piaţa Operei. Nicoleta Foica, purtătorul de cuvânt al Fundaţiei „Pentru Voi”, singura instituţie din ţara care se ocupă de adulţii cu dizabilităţi intelectuale, spune că nu există o statistică în judeţul Timiş cu numărul persoanelor care au autism, doar că „la nivel naţional sunt între 3.000 şi 30.000, iar la nivel mondial o persoană la o sută are autism. Fundaţia „Pentru Voi” are 22 de adulţi cu autism din cei aproape 200 de beneficiari. Incidenţa autismului creşte foarte mult, dar nu se cunoaşte cauza. Sunt diagnosticaţi cu autism mai multe persoane decât cu cancer sau diabet”.

Melania Omescu, instructor de zumba, îşi petrece cel puţin două ore pe săptămână cu persoanele cu dizabilităţi intelectuale de la Fundaţia „Pentru Voi”, pe care le învaţă gratuit paşii de zumba. Femeia ne-a spus că a participat la flashmob pentru că „îi iubesc şi consider că fac parte din vieţile noastre şi de aceea trebuie să simtă cu sunt apreciaţi şi sunt luaţi în seamă”.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.