Francesco Illy, inventatorul espressorului de cafea, cetățean de onoare al Timișoarei la...

Francesco Illy, inventatorul espressorului de cafea, cetățean de onoare al Timișoarei la 121 de ani de la nașterea sa

0
DISTRIBUIȚI
illy cetatean de onoare
Primarul Nicolae Robu și Peter Strukelj, export manager al Illy, ținând distincția acordată lui Francesco Illy. FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Francesco Illy, inventatorul espressorului şi fondatorul renumitei mărci de cafea, a primit astăzi post-mortem titlul de cetăţean de onoare al Muncipiului Timişoara, orașul său de baștină.


 Evenimentul a avut loc în plenul Consiliului Local Timişoara. Primarul Nicolae Robu a făcut o scurtă prezentarea a activităţii lui Illy.  „S-a născut în 7 octombrie 1892, în cartierul Iosefin. Este inventatorul espressorului modern şi fondatorul unei renumite companii de cafea, iar astăzi brandul este prezent în peste 40 de ţări. În 1904 s-a mutat la Viena, iar în 1914 a luptat pe fiecare front al Primului Război Mondial. În 1933 a fondat Illy Cafe  şi în 1935 şi-a brevetat invenţia, espressorul de cafea, şi a revoluţionat industria cafelei. Francesco Illy a decedat în 1956 în Italia, iar fiul său a preluat conducerea companiei de cafea, ajunsă la cea dea trei generaţie”.

Premiul a fost ridicat de Peter Strukelj, export manager al Illy. Acesta a declarat în faţa ziariştilor că premiul este o distincţie care onorează compania. Legat de afaceri, Strukelj a menţionat că România şi Timişoara, implicit, sunt pieţe bune şi că românii apreciază calitatea unei cafele bune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.