Garda Financiară centrală, control la casele de schimb din Timișoara. Vezi cât...

Garda Financiară centrală, control la casele de schimb din Timișoara. Vezi cât au confiscat comisarii

1
DISTRIBUIȚI

Money seized by German customs agency Zoll during anti-money laundering operation is displayed before agency's annual statistics news conference in Berlin

Comisarii Gărzii Financiare centrale și cei din Timiș au efectuat, în această după amiază, controale la mai multe case de schimb valutar din Timișoara.


Acțiunea surpriză a vizat opt puncte de lucru ale unor exchange-uri cărora le-au fost verificate atât documentele, cât și sumele de bani. Comisarii au descoperit mai multe nereguli în evidențierea tranzacțiilor valutare. În urma neregulilor constatate, s-au confiscat aproximativ 35.000 euro și s-au aplicat amenzi de aproximativ 50.000 lei, dispunându-se, de asemenea, suspendarea activității a patru puncte de lucru. Suspendarea este teoretică pentru că simpla depunere a unei contestații în instanță amână punerea efectivă în aplicare a deciziei Gărzii Financiare, așa cum s-a întâmplat și în cazul Molly Malone. Cercetările Gărzii Financiare continuă pentru că, deși în aparență documentele sunt perfecte la unele puncte de lucru, o simplă verificare a înregistrărilor video a dovedit că mult mai multe persoane au schimbat bani, deși apăreau doar câteva bonuri fiscale.

1 COMENTARIU

  1. Poate citesc si comisarii care au aplicat amenzile si au efectuat controlul.
    Ar fi imperios necesar un control la cea mai evazionista casa de schimb din Arad CURRENCY SRL si sa verifice cum sunt facute si balanta si bilantul pentru obtinerea autorizatiei de la BNR.GARANTEZ CA VOR GASI DESTULE !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.