Gaz Metan Mediaș a câștigat en-fanfare Cupa României la baschet masculin GALERIE...

Gaz Metan Mediaș a câștigat en-fanfare Cupa României la baschet masculin GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
IOVANOVICI CAPITANUL DE LA MEDIAS PRIMESTE CUPA ROMANIEI LA BASCHET02
FOTO: ADRIAN PÎCLIŞAN

Gaz Metan Mediaș este noua deținătoare a Cupei României la baschet masculin după ce a învins în această seară pe U Mobitelco Cluj cu scorul de 76-62. Experiența din Eurochallenge și-a spus cuvântul pentru medieșeni, care au dominat categoric meciul cu ”șepcile roșii”, pentru a doua Cupă adusă în orașul ”lupilor negri” în ultimele trei sezoane.

Clujenii au început meciul foarte slab, cu multe mingi care au refuzat să intre în coș. Primul sfert consemna scorul aproape incredibil de 17-7 în favoarea medieșenilor. Scenariul nu s-a modificat nici în următoarele zece minute, cu scorul la pauză de 44-25 pentru elevii lui Marcel Țenter, dar nici în repriza a doua. Clujenii lui Niksa Bavcevic au fost umbra echipei din semifinala de ieri, iar Gazul a continuat să ardă cu o flacăra din ce în ce mai puternică până la ultima secundă a meciului. De remarcat că ambele echipe au avut două galerii la înălțime, cei de la Mediaș care au avut o tobă ce a răsunat tot meciul în Sala ”Constantin Jude”, iar ”studenții” cu niște fani minunați, care au cântat cântecele deja clasice ale Universității Cluj chiar și atunci când favoriții lor nu mai aveau nicio șansă la victorie. Cei mai buni marcatori pentru Gaz Metan Mediaș au fost Zoran Krstanovic, cu 16 puncte și Deven Mitchell, cu 14 puncte. Din tabăra clujeană, Derek Wright a marcat 15 puncte, iar Sean Barnette 14.

Marcel Țenter și-a învins fosta echipă cu care în 2011 reușea să oprească supremația Asesoftului din Ploiești și să se încununeze campioană. ”Mă gândeam înainte de meci la parcursul foarte frumos din cupele europene, la ultima victorie cu gust amar care ne-a dat speranțe câteva minute pentru ca apoi să nu ne calificăm în primele opt din EuroChallenge. Speram ca acum să fie o compensare, să ajungem în finală și apoi să câștigăm. Sunt fericit pentru jucătorii noștri, suporterii, sponsorii și familiile noastre care ne suportă zi de zi. Niciodată nu m-am gândit înainte de meci că putem avea un meci ușor, ne-am gândit la cea mai grea posibilitate”, a declarat Marcel Țenter, care ca părinte a avut rolul ingrat să învingă echipa în galeria căruia s-a aflat fiul său.

Medieșenii au fost singurii care şi-au adus mascota.


Lupul învingătorilor s-a născut doar de o săptămână din dragostea fanilor pentru echipa lor preferată. ”E un sentiment pe care nu pot să îl descriu. Sunt foarte fericit că am câștigat această Cupă alături de echipa și de acești fani minunați. Mascota ne-a purtat foarte mult noroc, mai ales că este doar de o săptămână. Mulțumim celor care au donat bani pentru ea, fanii noștri și sper ca de acum să ne urmeze în fiecare deplasare”, a declarat conducătorul de joc al medieşenilor, Andrei Mandache.

Tehnicianul învins, Niksa Bavcevic, a fost înfrânt din nou la scor de Mediaș în decurs de două luni. ”Îi felicit pe adversarii noștri care au meritat astăzi să câștige. Mediașul a dominat la toate capitolele, la recuperări, la pase decisive, iar noi am avut doar mai multe mingi pierdute. Cu siguranță, cel mai bun jucător al nostru din această seară a fost galeria, doar ei au făcut spectacol pentru U Mobitelco azi. Pe de o parte pentru mine a fost dureros, dar de cealaltă parte, mi s-a ridicat părul când i-am auzit cântând pentru noi. A fost evident că jucătorii mei nu au pregătiți mental. Jocurile din Europa i-au jutat foarte mult. Înfrângerea e foarte dureroasă, e ca și când mergi la Roma și nu îl poți vedea pe Papă”, a declarat antrenorul Niksa Bavcevic.

Și jucătorii de la Cluj au recunoscut superioritatea netă a adversarului. ”Felicit echipa din Mediaș, a meritat pe deplin victoria. Din păcate, noi nu ne-am ridicat la nivelul acestei finale. Am ratat foarte multe libere, ceea ce arată o foarte slabă concentrare din partea nostră. Se pare că s-a repetat scenariul ultimei înfrângeri din campionat. Chiar îmi pare rău pentru acești suporteri care au făcut atât drum să ne vadă”, a declarat Mihai Silvășan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.