Ghid de utilizare a Dicționarului Tehnic Robu-Român. De ce s-a supărat primarul...

Ghid de utilizare a Dicționarului Tehnic Robu-Român. De ce s-a supărat primarul pe “țirromi” FOTO

2
DISTRIBUIȚI
robu la ceas02
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Edilul şef Nicolae Robu a făcut dovada faptului că-i apreciază pe toți cei care  s-au chinuit şi încă se chinuie să îl facă popular pe Facebook, prin intermediul paginilor şi comunităţilor dedicate. Cu ceva vreme în urmă unul dintre aceste site-uri publica o poză ce îl înfăţişa pe edilul şef Nicolae Robu în sediul PNL Timiş, ţinând în mână o carte pe care scrie Dicţionar tehnic Robu-Român. Poza a apărut însoţită de următoarea explicaţie:  “Președintele filialei Timișoara a Academiei Române, dl. Acad. Toma Dordea, a anunțat finalizarea lucrului la prima ediție a unei lucrări științifice de mare amploare, «Dicționarul tehnic Robu-Român». «Cercetătorii filialei Timișoara a Academiei Române au luat decizia de a întocmi un astfel de dicționar deoarece au sesizat că primarul Timișoarei folosește multe cuvinte care nu există în niciun dicționar al limbii române, iar la altele există posibilitatea unei confuzii.


Este o lucrare cu caracter enciclopedic care, practic, se actualizează zilnic, cu ocazia briefingurilor de presă sau ale postărilor pe Facebook ale lui Nicolae Robu», a declarat domnia sa”.

dictionar

Pentru a face prezentarea cât mai interesantă, publicul a putut afla şi câțiva termeni cuprinşi în “opera știinţifică”:

Semiolimpic = De agrement;
Signalectică = Semnalistică;
Startare = Pornire;
Timpark = În niciun caz Telpark!;
Vaucer = Voucher;
500% = Zero absolut. Folosit în expresia: mi-am îndeplinit promisiunile în proporție de 500% = nu am făcut nimic din ce am promis.

Pentru a arăta că nu este un om ranchiunos, ba dimpotrivă, are un simț al umorului sănătos, la finele săptămânii trecute, edilul şef a furnizat un nou termen numai bun de inclus în dicţionar.  Explicând că va muta Policlinica 3, care este prorietatea unei familii de rromi, în incinta clădirii Universității Tibiscus, acolo unde va funcţiona şi Clinica de Dermatologie, Robu a explicat că “vom muta cu siguranţă acea policlinică, pentru că nu vom avea de gând să plătim chirie pentru clădire acelor «ţirromi»”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.