Harta curăţeniei de primăvară în judeţul Timiş. De ce fac jandarmii „antrenament”...

Harta curăţeniei de primăvară în judeţul Timiş. De ce fac jandarmii „antrenament” eco

0
DISTRIBUIȚI

pet

Timişoara a câştigat în data de 9  martie titlul de  „Capitală Earth Hour 2013 România”, graţie timişorenilor care au colectat, în Piața Operei, 3,58 tone de PET-uri. Momentul a  fost un prilej de mare laudă şi mândrie pentru autorităţile locale, pe motiv că cetăţenii au devenit mai responsabili cu mediul înconjurător.


Însă, după cum a reieşit din declaraţiile de ieri ale celor însărcinaţi cu curăţenia de primăvară, acţiune care în unele zone din judeţ deja a început, iar în altele este pe punctul de a lua startul, lucrurile nu stau la fel în tot judeţul Timiş.  Astfel, s-a stabilit că Poliţia Locală din Timişoara se va implica într-o acţiune de ecologizare a complexului studenţesc, voluntar, ca instituţie. Pe raza judeţului, DSP se va ocupa de partea de  deşeuri periculoase, iar Garda Naţională de Mediu, de salubrizarea cursurilor de apă şi a drumurilor comunale ori judeţene. Şi, de săptămâna viitoare, adică de luni, 8 aprilie, RETIM alături de Primăria Timişoara, va da startul curăţeniei de primăvară.

Între 8-14 aprilie curăţenia se va desfăşura în zona situată la nord de canalul Bega şi în săptămâna 15-23 aprilie în zona situată la sud de canalul Bega. Se vor colectează obiecte de uz casnic şi gospodăresc, deşeuri vegetale rezultate din curăţarea arborilor de pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor, deşeuri electrice, electronice şi electrocasnice.  Însă autorităţile amintite mai sus nu sunt singurele care muncesc pentru a remedia dezastrele cauzate de nepăsarea timişenilor. Şeful ISU Banat, generalul Mihai Benga a explicat că instituţia pe care o conduce „curăţă malurile râurilor prin colectarea deşeurilor din plastic împreună cu Direcţia Apelor Banat. Pentru că nu am cum să încadrez această activitate, trecem această curăţenie drept antrenament”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.