Iliescu îi ia apărarea Laurei Codruţa Kovesi. Vezi argumentul fostului preşedinte

Iliescu îi ia apărarea Laurei Codruţa Kovesi. Vezi argumentul fostului preşedinte

0
DISTRIBUIȚI

ion_iliescu

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, marţi, că aprecierea potrivit căreia procurorii propuşi la şefia Parchetelor de către premier ar fi „oamenii lui Băsescu” este „cam hazardată”, el arătând, referindu-se la Kovesi, că un om nu poate fi blamat pe viaţă pentru că a avut o funcţie. Solicitat să comneteze faptul că se spune că procurorii ar fi oamenii şefului statului, Iliescu a spus: „E cam hazardată o asemenea apreciere. Faptul că a existat o anumită relaţie firească între şeful statului şi şeful Procuraturii nu înseamnă că toţi procurorii au devenit oamenii preşedintelui”, scrie Mediafax.

Iliescu a spus, referindu-se la Codruţa Kovesi, că un om nu poate fi blamat toată viaţa pentru că a deţinut o anumită funcţie la un moment dat. „Nici nu cunosc să existe o asemenea suspiciune asupra persoanelor nominalizate.


S-a discutat numai despre Kovesi că a fost o vreme în funcţia pe care a avut-o şi ar fi suspiciuni din acest punct de vedere. Dar nu e suficient, nu blamezi un om pe viaţă pentru că, într-o vreme, s-a aflat într-o funcţie”, a adăugat Iliescu. Premierul Victor Ponta a anunţat că s-a întâlnit, luni seara, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, cu persoanele propuse pentru posturi de procurori, cu excepţia Laurei Kovesi, care se află în continuare la Bruxelles, dar care i-a transmis planul de management.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că a constatat „cu tristeţe” faptul că premierul Victor Ponta foloseşte „termenii” şi „tonul” lui Traian Băsescu în privinţa unor evenimente precum referendumul din 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.