Încă o dezamăgire marca ACS Poli: fanii au cerut demisia lui Velcea...

Încă o dezamăgire marca ACS Poli: fanii au cerut demisia lui Velcea după înfrângerea cu Corona Braşov GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

POLI CORONA04_resize

ACS Poli s-a făcut de râs astăzi după un meci pierdut cu 2-1 cu Corona Braşov. Alb-negrii au reuşit primul gol al returului prin golgheterul Boldea. Meciul dintre locul 1 şi 2 al Seriei de Vest s-a dovedit unul extrem de modest. Timişorenii au rămas în 10 încă din prima repriză, după ce Alin Şeroni a fost eliminat în minutul 35. La final, spectatorii au fost foarte supăraţi şi i-au cerut demisia lui Vali Velcea.

Vremea proastă i-a ţinut pe timişoreni departe de stadion, deşi ACS Poli este pe primul loc. Pe „Dan Păltinişanu” s-au strâns sub 300 de oameni. Vali Velcea a trimis în teren formula de start din tur, fără Ovidiu Petre, accidentat, şi Mihai Dina, lăsat pe bancă. Partida a început cu şuturi pe lângă poartă de ambele părţi, fără vreo ocazie semnificativă. În minutul 35, fundaşul Alin Şeroni a fost eliminat după al doilea galben, iar puţinii spectatori din tribună au izbucnit în huiduieli, atât la adresa arbitrului Sebastian Colţescu, cât şi la adresa lui Vali Velcea şi Alin Şeroni. Pe finalul reprizei, Szekely a avut un şut pe poartă, nefructificat însă.

În repriza a doua, cei de la ACS au început jocul mai bine. Szekely a avut o ocazie foarte bună de a marca după o acţiune pe partea dreaptă în minutul 60, însă i-a pasat prost nou-intratului Dina, care nu a reuşit să trimită mingea spre poartă. ACS Poli a avut şi faze fixe, dar nu a reuşit să pună în pericol poarta braşovenilor. Marius Ene a marcat în minutul 80. Jucătorul braşovean a venit apoi spre gard, s-a urcat şi a făcut semne obscene spre fanii de la tribuna a II-a, care i-au răspuns prin înjurături. Câteva minute mai târziu, Coman a scăpat pe contraatac, iar Marko Marovic a atins mingea în tentativă de a respinge, dar a băgat-o în propria poartă. Pe final, de la oaspeţi a fost eliminat şi Forika, tot pentru cumul de cartonaşe galbene. În prelungiri, Nicu Boldea a salvat onoarea colegilor săi printr-un gol din afara careului. Cu acest rezultat, bănăţenii pierd primul loc, după ce Corona îi depăşeşte cu 1 punct.

Iată componenţa celor două loturi:

ACS Poli: Pap – Nohai, Petrovic, Şeroni, Marovic, Goge (pauză Dina), Poparadu, Trandu (’74 Boştină), Nanu, Boldea, Szekely (’70 Boştină)

Corona Braşov: Marc -, Martac, Forika, Damian, Burlacu, Dâlbea, Munteanu, Stângă (’70 Ene), Chirciu, Popa (’76 Fizeşan), Coman (’85 Manea)

FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Arbitrii și Dina, principalii vinovați

Vali Velcea a acuzat arbitrajul lui Sebastian Colţescu după meci.


„Probabil că am pierdut una dintre marile şanse de a termina pe locul întâi. Consider că acest meci s-a pierdut din punct de vedere al şicanărilor de arbitraj, fără să mă scuz sau să ne luăm din vina noastră. Ştiam că în acest retur jocurile se vor face şi în altă parte, noi fiind un club foatre corect, probabil vom suferi şi etapele următoare. Din punct de vedere fizic am stat bine, dezechilibrul ne-a afectat, am fost nevoit să schimb partitura tactică şi am pierdut. Sunt dezamăgit de unii componenţi, cred că unii jucători pot mai mult, tineretul care vine din urmă e unul cu reale calităţi. Nu avem nicio altă alternativă decât de a merge mai departe. Nu mai merge nimic pentru că nu ne lasă Colţescu. În momentul în care joci cu un om în minus pe un asemenea teren, nu ai la ce să te aştepţi mai mult. Sunt dezamăgit de evoluţiile lui Dina, dacă ştiam de dinainte totul, nu-l mai transferam. Am forţat pentru a câştiga, iar golul doi a fost din ofsaid mare, la fel ca multe faulturi. Mă tem de arbitraj şi de alte lucruri din sânul arbitrajului. Pe noi cu siguranţă nu au interes să ne promoveze. Greşelile de arbitraj au cântărit peste 70%”, a declarat Vali Velcea după meci.

Braşovenii nu se culcă pe-o ureche

Daniel Bona, antrenorul principal al Coronei Braşov, a spus că şi după acest meci, ACS Poli rămâne o contracandidată pentru Braşov. „Am întâlnit echipa pe care eu o consider principala candidată la promovare şi locul unu. Noi venim după o perioadă mai proastă şi mă bucura victoria de aici, una imensă, care ne-a adus acel spirit de echipă ce l-am avut în prima parte a campionatului. Timişoara rămâne principala contracandidată la promovare şi merită să fie în prima ligă. Va fi o luptă grea, UTA a acumulat multe puncte, mâine joacă Bihor cu Măciuca. Meciurile directe vor decide cine va promova. A contat foarte mult avantajul jucătorului în plus într-un meci ca aceasta. Mă bucur că am valorificat jucătorul în plus”, a declarat Daniel Bona.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.