Iurie Leancă este noul premier interimar al Republicii Moldova

Iurie Leancă este noul premier interimar al Republicii Moldova

0
DISTRIBUIȚI

iurie-leanca_mae-r-moldova

Ministrul moldovean de Externe Iurie Leancă este noul premier interimar al ţării, a anunţat ieri un purtător de cuvânt al preşedintelui, în contextul în care Vlad Filat anunţa anterior că şeful statului va desemna un premier interimar mâine, relatează ProTV Chişinău, citat de Mediafax.


Leancă s-a întâlnit ieri cu preşedintele Nicolae Timofti. El nu a putut să spună dacă decizia şefului statului l-a surprins.

Anunţul privind desemnarea sa ca premier interimar a avut loc după ora 17.00 şi a fost făcut de un purtător de cuvânt al preşedintelui, Vlad Turcanu. Acesta a mai declarat că Timofti apreciază că nu a greşit desemnându-l pe Filat pentru funcţia de premier. Cu două ore înainte de anunţul preşedinţiei, Filat declara că Timofti urmează să desemneze un premier interimar mâine. Timofti declara ieri la prânz că nu este suficient de documentat să răspundă la întrebări. După această declaraţie, Liderul PLDM Vlad Filat a efectuat o vizită la reşedinţa şefului statului, unde a venit la bordul unei Skoda Superb fără numere guvernamentale, şi nu cu un vehicul marca Mercedes S Classe cu escortă şi girofar, aşa cum se deplasa anterior. Contactat de ProTV Chişinău, şeful Serviciului de Pază şi Protecţie de Stat Igor Bodorin a declarat că Filat a solicitat să nu fie însoţit de ofiţeri de pază şi maşini. După o oră, Filat a părăsit reşedinţa preşedinţiei, fără să facă declaraţii de presă.

Curtea Constituţională din R.Moldova a decis luni că decretul preşedintelui privind nominalizarea lui Vlad Filat în funcţia de premier este neconstituţional deoarece Guvernul a fost demis prin moţiune de cenzură, pentru suspiciune de corupţie şi este în imposibilitatea de a-şi exercita mandatul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.