La Clinica de Chirurgie Cardiacă se fac din nou operaţii. Cât a...

La Clinica de Chirurgie Cardiacă se fac din nou operaţii. Cât a costat „resuscitarea”

2
DISTRIBUIȚI

bolnav3

Cei aproape 100 de pacienţi internaţi la Clinica de Chirurgie Cardiacă de aproape o săptămână vor putea, în sfârşit, să fie operaţi, după ce Ministerul Sănătăţii a decis să aloce bani ca să acopere cheltuielile pentru intervenţiile chirurgicale realizate în următoarele două săptămâni. „Se pare că tot acest scandal a avut şi un rezultat pozitiv, am primit 200.000 de lei, astfel că avem seringi, flacoane şi restul materialelor necesare pentru a relua intervenţiile chirurgicale.


Astăzi am realizat o operaţie pe carotidă, urmând ca de mâine să efectuăm intervenţii chirurgicale pe cord”, ne-a spus Marian Gaşpar, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiacă din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timişoara.

Ministerul Sănătăţii l-a asigurat pe medicul Gaşpar că după cele două săptămâni Clinica va mai primi bani prin programul de sănătate, astfel încât activitatea chirurgicală să nu mai fie întreruptă. Vă reamintim că Clinica de Chirurgie Cardiacă şi-a întrerupt activitatea acum o săptămână pentru că medicii nu mai aveam medicamente şi nici materiale sanitare ca să-i poată opera pe pacienţi şi nici fonduri ca să le poată cumpăra. Această decizie a fost luată de şeful acesteia, Marian Gaşpar, care spune că nu mai putea face faţă situaţiei. Ranko Szuhanek, directorul Institutului de Boli Cardiovasculare, a încercat să acopere starea dramatică, declarând peste tot în presă că clinica este deschisă şi că Gaspar îi ocheşte fotoliul, de aceea face scandal. Pacienţii internaţi la Clinică au infirmat însă acest lucru, spunând că într-adevăr aşteptau de câteva zile să fie operaţi.

2 COMENTARII

  1. acu, sincer, o fi szuhanek asta un putoi care nu intelege nimic, dar dr gaspar nu e chiar in pozitia de a face acuzatii. de ce nu spune domnia sa care e suma fara de care nu intra in sala de operatii? ca 2,500 de euro nu-i de ici-de colo. bine, face si reduceri pentru prieteni, la 2.000 si chiar 1.500, daca prietenul e sus-pus. sau de ce nu explica de ce pacientii primeau lista cu materialele care trebuie cumparate numai de la o anumita farmacie? la cardiologie situatia e de rahat de multi ani, asa ca o iesire de genul aceleia a dr. gaspar nu prea sta in picioare. acum i-a pocnit iubirea fata pacienti? ar trebui sa le fie un pic rusine obrazului.

  2. Medicii sunt asa cum sunt … 🙁
    De ani de zile, in unele clinici de chirurgie pacientul primeste lista cu articolele pe care trebuie sa le achizitioneze pentru operatie: halatele si manusile de unica folosinta pentru chirurgi, anestezist(a), asistenta, acele… – pentru ca spitalul pur si simplu nu le are in stoc, deoarece nu i se aloca fonduri suficiente….
    Sa privim partea buna – clinica a primit fonduri pentru cateva saptamani…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.