„Leii din Banat” câştigă meciul fără miză al Final Four-ului GALERIE FOTO

„Leii din Banat” câştigă meciul fără miză al Final Four-ului GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
bc timisoara-csu ploiesti finala mica12_exposure
FOTO: ADRIAN PÎCLIŞAN

BC Timişoara a câştigat astăzi cu 100-93 meciul contra celor de la CSU Ploieşti în finala mică a învinşilor de la Final Four. Faptul că partida nu avea miză s-a simţit în atmosferă, dar până la urmă „leii” din Banat au tras pentru a nu-şi mai dezamăgi odată fanii.

Publicul timişorean a venit să urmărească şi finala mică. Meciul a fost plin de faulturi, inclusiv tehnice, iar în multe momente jucătorii vorbeau cu arbitrii, ceea ce este interzis de regulamentul jocului de baschet. Srdjan Jovanovic a fost nevoit să joace cu cinci străini, deoarece înainte de semifinală a dat, conform regulamentului competiţie, o listă cu cei şase străini. Astfel, deşi Archie a fost accidentat, Tuljkovic nu a mai putut fi folosit. Antrenorul a i-a dat şanse şi lui George Toth, titular, şi Georgian Păun. Primele două sferturi au fost mai echilibrate, pentru ca diferenţa să se facă în sfertul al treilea. Arbitrii au dictat şase libere pentru BC Timişoara, dar apoi şi pentru CSU Ploieşti. Bănăţenii au luptat mai tare în faţa propriului public, chiar dacă finalul meciului a fost marcat de eliminările jucătorilor. Pe rând, au ieşit de pe teren George Toth, Bogdan Popescu, Cătălin Burlacu, Levente Sziajrto şi Alhaji Mohammed. Ultimul fluier i-a desemnat pe alb-violeţi învingători, în aplauzele publicului. Cei mai buni marcatori pentru Timişoara au fost Zlatko Jovanovic, 22 de puncte, Robert Sarovic, 18 puncte şi Devan Downey, 15 puncte. De la CSU Ploieşti, principalul marcator a fost Vladimir Tica, cu 29 de puncte.

Antrenorul Srdjan Jovanovic a spus după meci că formaţia sa şi-a dorit victoria pentru public.


„Nimeni nu îşi doreşte să joace meciul dintre locurile trei şi patru, toţi vor să lupte pentru locurile unu şi doi, dar asta este. Am fost mulţumit de George Toth şi Georgian Păun, la fel ca şi în alte meciuri din campionat şi consider că Timişoara are un viitor frumos”, a declarat Srdjan Jovanovic. Căpitanul Robert Sarovic a spus că orice victorie contează, chiar şi una obţinută într-un meci fără miză. „Nimănui nu-i place să piardă, orice victorie e importantă. Rezultatul contează mai ales din punct de vedere moral, pentru că jucăm cu Ploieşti în sferturi”, a declarat Robert Sarovic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.