“Leii” mici au câștigat strângând din dinți meciul cu ploieștenii. Cât de...

“Leii” mici au câștigat strângând din dinți meciul cu ploieștenii. Cât de aproape sunt de medalia campionatului U 23 GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1223096395">
BCT ASESOFT JUNIORI08_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Echipa sub 23 de ani de la BC Timișoara s-a impus în această seară cu 67-50 contra celor de la CSU Ploiești și păstrează în continuare șanse la titlul național. O înfrângere i-ar fi scos din cărți pe alb-violeți, care au reușit să se țină tare în ciuda accidentărilor. Pe final, antrenorul echipei de tineret a ploieștenilor, Sorin Hartman, a făcut o criză de nervi în fața supervizorului turneului Mihai Aldea.

Ploieștenii au început mult mai bine meciul și au câștigat primele două sferturi cu 17-13, respectiv 18-14. Timișorenii s-au apropiat după al treilea sfert, câștigat de ei cu 17-15, pentru ca în ultimul sfert să facă un joc foarte bun în apărare și să nu le permită prahovenilor să înscrie. De remarcat că atât Georian Păun, cât și George Toth joacă cu accidentări din meciurile precedente de la turneu. Timișorenii au reușit trei double-double: George Toth 18 puncte și 10 recuperări, Raul Covaciu 14 puncte și 10 recuperări și Georgian Păun, 12 puncte și 10 recuperări. De asemenea, Zoran Milencovici a marcat 16 puncte. De la CSU Ploiești, Movileanu a fost cel mai bun marcator, cu 15 puncte. La final, Sorin Hartman, antrenorul echipei de tineret a prahovenilor, a venit nervos la supervizorul turneului, fostul arbitru Mihai Aldea. Hartamn i-a reproșat țipând oficialului că i-a furat o medalie și acum, la fel cum s-a întâmplat și în sezonul trecut.

Antrenorul timișorenilor Cristian Bota le-a mulțumit elevilor săi pentru mobilizare. ”Acești băieți nu m-au dezamăgit, nici pe mine, nici pe lumea baschetului. Au luptat cu o ambiție ieșită din comun și așa ne-au adus aproape de titlu. Mai avem un meci pe care trebuie să îl câștigăm. Dacă reușim să ne motivăm ca pentru meciul de azi, nu va fi nicio problemă să aducem titlul în Timișoara. Accidentații se chinuie, și cei de la Ploiești au fost foarte obosiți, nu au prea respectat indicațiile noastre. Până la urmă am stat mai bine mental și am câștigat meciul. Țin să le mulțumesc public pentru această victorie”, a declarat antrenorul Cristian Bota, principalul de la U 23.

Georgia Păun a jucat după ce ieri s-a lovit destul de rău la spate. ”E o victorie meritată, am muncit foarte mult. Suntem slăbiți, mai ales eu, cum am jucat accidentat. Am dat tot ce aveam mai bun, suntem fericiți de rezultatul obținut. Am rămas pozitiv după accidentare și mi-am ajutat echipa să obțină o victorie. Mai simt dureri, dar strâng din dinți. Apărarea a fost punctul nostru forte în toate sferturile, am revenit în sferturile 3 și 4 și i-am depășit cu 11 recuperări (n.r. Ploiești 33, Timișoara 44). Mâine va fi un meci foarte greu și Craiova e în lupta pentru medalie, dar dacă am câștigat cu Ploieștiul, favorita la titlu, putem câștiga”, a declarat Georgian Păun.

Acum, Dinamo, Ploieși și Timișoara sunt la egalitate, cu o singură înfrângere. Azi, Mureșul a bătut Sibiul, iar Dinamo i-a învins pe craioveni la un singur punct. Mâine, Mureșul joacă cu Ploiești, Sibiul cu Dinamo, iar Timișoara cu Craiova în ultimul meci al zilei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.