“Lion King” la coșul de baschet: BC Timișoara ia titlul național la...

“Lion King” la coșul de baschet: BC Timișoara ia titlul național la Under 23

1
DISTRIBUIȚI

DSCF0266

BC Timișoara este noua campioană națională de tineret la baschet masculin. ”Puii de lei” au învins în ultimul meci cu SCM Craiova la scorul de 58-45 și s-au încununat campioni. Titlul bănățenilor este cu atât mai valoros cu cât formația a fos afectată de accidentări, iar cei mai experiementați baschetbaliști din lot au avut maximum 21 de ani.

În a cincea zi de turneu, alb-violeții au reușit să se țină tare și să învingă Craiova. Pe sferturi, scorul a fost de 21-11, 10-14, 11-14, respectiv 16-6 în favoarea Timișoarei, care a jucat bine în apărare. Cei mai buni marcatori în ultimul meci au fost Raul Covaciu, 15 puncte, și Zoran Milencovici, 14 puncte. În celelate meciuri ale turneului, Ploieștiul a învins pe Târgu-Mureș, iar Dinamo a câștigat cu Sibiu. Primele trei clasate au fost departajate la coșaveraj. Iată clasamentul final: 1. BC Timișoara 2. Dinamo București 3 CSU Ploiești 4. SCM Craiova 5. BC Mureș Târgu-Mureș 6. CSU Sibiu.

Deoarece a fost un turneu final dedicat jucătorilor de mâine, s-au acordat și alte premii pentru tinerii baschetbaliști. Echipa ideală a turneului a fost formată din Barîș Aktaș de la Sibiu conducător de joc, Mihai Vladimir de la Dinamo, fundaș ofensiv, Georgian Păun de la Timișoara, extremă, Vlad Negoițescu de la Ploiești, extremă de forță și George Toth de la Timișoara, pivot.


Bănățeanul Raul Covaciu a fost desemnat jucătorul cu cel mai mare potențial de progres. Cel mai bun pasator a fost Ciprian Țelinoiu de la Dinamo, cel mai bun recuperator George Toth de la Timișoara, iar cel mai bun marcator a fost dinamovistul Mihai Vladimir, desemnat și MVP-ul turneului.

“Am salvat onoarea Timișoarei”

Antrenorul Cristian Bota a spus că apărarea a adus Timișoarei acest titlu. ”A fost un turneu deosebit de greu și de stresant din punct de vedere fizic și mental. Până la urmă, a ieșit bine și sunt foarte bucuros că în al treilea an de antrenorat am obținut primul titlu din cariera mea. Îi felicit pe băieți pentru că n-au cedat psihic și fizic. Am câștigat cu mentalitate și apărare, chiar dacă atacul nu a mers cum am vrut eu, am câștigat prin atitudinea din apărare. Am salvat onoarea Timișoarei. Am declarat la începutul sezonului că am fost una dintre protagonistele campionatului și până la urmă s-a dovedit că am avut dreptate”, a declarat Cristian Bota.

George Toth a privit finalul de meci cu Craiova de pe bancă, după ce a fost eliminat pentru cinci greșeli personale. ”A fost un meci mai dificil decât ne așteptam, s-au ținut foarte mult de noi, au avut în spate și «galeria» de la Ploiești care dacă noi pierdeam ieșeau campioni. Eu mi-am îndeplinit obiectivul, nu știu care era al echipei, dar al meu a fost titlul. Eu puteam mult mai bine, dar am avut parte și de accidentări. Câd am fost eliminat am simțit doar că nu mai puteam să ajut echipa, dar am avut încredere în continuare în colegi. Unii spun că spălăm rușinea celor de la echipa mare. Nu este așa, dar e spre binele clubului acest titlu. Noi nu am avut niciun jucător de 23 de ani, 20-21, restul sub 18 ani. Eu voi sărbători cu multă gheață și fizioterapie, dar poate voi ieși deseară cu colegii”, a declarat George Toth.

Raul Covaciu este considerat unul dintre tinerii talentați care vin din urmă de la CSȘ Bega. ”Sunt foarte fericit și mândru că am luat acest titlu. Mulțumesc colegilor mei, antrenorului, familiei și suporterilor, pentru că ne-au oferit cea mai mare susținere. A fost o experiență nouă penru mine, e primul turneu când prind atâtea minute contra unor echipe atât de experimentate ca mine. A fost foarte greu să jucăm cinci zile consecutiv”, a declarat Raul Covaciu.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.