Meci din ligile mici pe “Dan Păltinișanu”: Ripensia Timișoara joacă finala Cupei...

Meci din ligile mici pe “Dan Păltinișanu”: Ripensia Timișoara joacă finala Cupei României, faza județeană

0
DISTRIBUIȚI

RIPENSIA03

Finala Cupei României faza județeană se va juca miercuri pe Stadionul ”Dan Păltinișanu”, ca o premieră pentru această fază a competiției eliminatorii. Adversarele vor fi Ripensia Timișoara , echipa din liga a VI-a, Campionatul Municipal, și CS Ghiroda, echipa de liga a IV-a. Un bilet de intrare va costa 5 lei, iar pe viitor, cei de la Ripensia speră să poată împărți Stadionul ”Dan Păltinișanu” cu ACS Poli, după modelul echipelor italiene.

Ideea ca meciul dintre Ripensia și Ghiroda să se desfășoare pe ”Dan Păltinișanu” a venit nu doar din partea clubului din liga a VI-a, ci și din partea Asociației Județene de Fotbal Timiș. Ripensia Timișoara este echipa organizatoare, deoarece este formația mai slab cotată. ”Ideea de a juca pe Stadionul «Dan Păltinișanu» a venit din partea AJF Timiș. Noi, ca și organizatori, am fost de acord deoarece vrem să facem din acest meci o sărbătoare a fotbalului timișorean. În viitor, ne dorim să jucăm și noi pe «Dan Păltinișanu» în mod regulat, cred că acest lucru ar fi posibil când vom ajunge în Liga a II-a. Spun asta deoarece nu cred că în viitor noi sau Politehnica am găsi resurse să ne construim alte stadioane, și atunci ar trebui folosit cel al comunității. Da, San Siro și Olimpico sunt modele de acest tip”, a declarat președintele Ripensiei, Radu Ienovan. Stadionul ”Dan Păltinișanu” este proprietatea Consiliului Județean Timiș.


În Milano, AC Milan și Inter Milano joacă împreună pe San Siro di Milano (Giuseppe Meazza), iar la Roma, Lazio și AS Roma își desfășoară ambele meciuri pe Stadio Olimpico di Roma.

De unde pot fi cumpărate bilete

Pentru acest meci, cei de la Ripensia au stabilit și bilete de intrare la prețul de 5 lei, cu mențiunea că studenții, elevii și copiii vor avea gratuitate. Conducerea Ripensiei a pus în vânzare 1600 de bilete cu locuri la tribuna I, care pot fi cumpărate de la mall, din zona Auchan,  stația autobuzului 33 de la Catedrală – chioșcul de presă dinspre centru; Piața Victoriei – cele două chioșcuri de presă care încadrează fântâna cu pești; Piața Libertății – chioșcul de presă amplasat vizavi de sediul PNȚCD, dar și de la stadion în ziua meciului. ”Noi sperăm să atragem cât mai multă lume la acest meci. În Adunarea Generală a Membrilor Asociația am convenit pentru suma de 5 lei. Nu credeam că este mult, pentru că e vorba de un spectacol sportiv irepetabil. Noi credem că cei care au instituit practica gratuității la meciuri au greșit”, a precizat președintele Radu Ienovan.

Antrenorul Ovidiu Olariu a spus că meciul cu Ghiroda va fi dificil, deoarece formația din liga a IV-a are o echipă foarte bună. ”Am jucat amicale cu ei, știm ce joacă. Ghiroda are jucători buni, Pătrașcu este un jucător bun de creație, Străuț are experiență și în prima ligă, iar Baranyi este golgheterul ligii a IV-a, cu 32 de reușite. Pentru noi va fi cel mai important meci al sezonului pentru că în mare parte suntem siguri de promovare”, a declarat Ovidiu Olariu. Cătălin Uzun, unul dintre cei mai experimentați jucători din lotul Ripensiei, spune că speră ca echipa sa să învingă și să joace în fazele următoare cu echipa de liga a III-a, a II-a și chiar liga I. ”La cluburile din eșaloanele inferioare din România nu prea se dorește să se ajungă în fazele superioare ale Cupei, la fel ca în Anglia sau Franța. Noi sperăm să ajungem cât mai sus”, a declarat Uzun. Meciul se va juca miercuri, de la ora 18.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.