Mike Godoroja: „Fără oameni care să susţină blues-ul am fi ţara lui...

Mike Godoroja: „Fără oameni care să susţină blues-ul am fi ţara lui Capatos şi Măruţă“ VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

CONCERTGODOROJA (11) [1024x768]

Degustătorii de blues şi melomanii care apreciează muzica bună au fost martorii unei seri de poveste aseară în El Che, unde Mike Godoroja a pus la cale un nou spectacol – poveste, care a fost colorat cu o sumedenie de bunătăţuri sonore. De această dată, sub genericul „Diavolul și Robert Johnson”, artistul a depănat poveştile blues-ului de pe Mississippi, avându-l ca punct de reper pe muzicianul considerat un maestru al stilului „Delta blues“, Robert Johnson. Legenda spune că cineva i-a spus să-şi ia chitara la braţ şi să se ducă în miez de noapte la o anume intersecţie. Acolo s-a întâlnit cu un personaj malefic, înalt şi acoperit cu o pelerină neagră, care i-a luat chitara.


Momentul cu pricina a fost prezentat cu un deosebit şarm de către Mike Godoroja, care pe parcursul show-ului său a apelat adeseori la un scenariu complex, o reală poveste de cultură muzicală care a fost răsplătită cu vii aplauze de public. Poveştile au fost susţinute de un arsenal constituit dintr-o sumedenie de instrumente „exotice“ ca dulcimer, banjo, mandolină, bottle bass, acordeon, kazoo. De această dată, alături de Mike Godoroja, în spectacolul-eveniment „Diavolul şi Robert Johnson“, s-au aflat Alex Vişan (chitară, mandolină, bouzouki), Mihai Tacoi (chitară, banjo, dulcimer, pian), Robert Ardeleanu (bas, pian, percuţie) şi Vali Vatuiu (tobe, percuţie).

„E o poveste care are puternice rădăcini în istoria blues-ului, despre Robert Johnson, un personaj care a fost recunoscut de nume mari ale rock-ului. Mie personal îmi place foarte mult, din acest motiv am făcut această poveste. A avut un destin tragic, a reuşit să înregistreze 29 de piese. Concertul conţine în mare parte piesele lui reformulate, dar şi alte piese corelate. Pentru această toamnă pregătesc un dublu album numit Hippie cu diamante“, ne-a declarat Mike Godoroja.

Numărul celor care au asistat la această minunată poveste de cultură muzicală a fost mult sub aşteptări. Însă puţinii melomani adevăraţi au avut parte de o seară de poveste şi i-au răsplătit pe cei prezenţi pe scenă cu aplauze frenetice la final. „Mulţumesc acestui loc pentru că ne-a oferit prilejul de a promova blues-ul. Şi vouă, că aţi fost prezenţi. Fără oameni care să susţină blues-ul am fi ţara lui Capatos şi Măruţă. Vă mulţumesc şi ascultaţi muzică bună în continuare“, a spus la un moment dat Mike Godoroja pe scenă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.