Motivele invocate de profesorul de şpagă de la Medicină ca să fie...

Motivele invocate de profesorul de şpagă de la Medicină ca să fie pus în libertate UPDATE 1 Cum s-au contrazis judecătorii la decizie

4
DISTRIBUIȚI

cioca medicina spaga

Conf.dr. Daniel Cioca de la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” Timişoara a cerut, astăzi, Curții de Apel Timișoara să-i fie admis recursul şi să fie pus în libertate. După ce procurorul l-a trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată pentru că a primit bani de la studenţi ca să-i treacă examenul şi a cerut confiscarea extinsă a averii, Tribunalul Timiş a decis ca profesorul să rămână în arest.


Apărătorul inculpatului a susţinut că nu se mai impune menţinerea în arest a clientului şi că „este ciudat cum apreciază statul pericolul public .Nu a avut nici o reacţie faţă de mituitori faţă de care nu s-a luat nici o măsură împotriva lor. Este o atitudine părtinitoare a organelor de urmărire penală”. Procurorul a cerut respingerea recursului pe motiv că motivele care au stat la baza arestării nu s-au schimbat.Daniel Cioca a cerut, în ultimul său cuvânt, să fie pus în libertate deoarece „până acum s-a invocat că aş putea influenţa depoziţiile martorilor. Acum s-a  terminat. Acuzarea a avut la dispoziţie două luni. În numele unui act de justiţie echitabil, vă solicit să mă lăsaţi în libertate pentru a-mi putea pregăti apărarea.. Vreau să aduc martori, înscrisuri universitare şi bancare pe care în condiţii de privare de libertate nu le pot obţine”. Instanţa a rămas în pronunţare.

UPDATE 1 Curtea de Apel Timişoara a admis cu majoritate recursul şi punerea în libertate a lui Daniel Cioca, unul dintre cei trei judecători din complet făcând opinie separată şi considerând că profesorul ar trebui să rămână în arest.

4 COMENTARII

  1. Decizie de toata jena. Cred ca este opera unor respectabile doamne de la instanta cu pricina;). Sunt in arest oameni cu fapte infinit mai usoare si cu pericol mai mic decat asta. De fapt de aia suntem unde suntem. Colegii unui spagar condamnat in prima instanta elibereaza alt spagar.

  2. Din pacate, poate sa inflenteze martorii chiar si dupa ce s-a incheiat rechizitoriul. Cunoaste numele studentilor care au facut plangere (doar a luat bani de la ei si, daca are o criza de amnezie, ii aminteste avocatul) si colegii lui nu au cum sa-l lase la greu. Sunt curioasa cati studenti isi vor pastra declaratiile pana la proces, pentru ca de acum vor incepe adevaratele presiuni. Iar el va scapa, cel mai probabil, nevinovat si se va lafai in sutele de mii de euro pe care le-a dobandit – in mod cinstit, bineinteles. Asta e cu justitia romaneasca … NU EXISTA. Ca de altfel, MEDICINA ROMANEASCA. Sfatul meu pentru romanul cinstit – rezervati-va loc la cimitir din timp, asa … pe la 30 de ani. Nu de alta, dar ne vor trata „specialisti” formati cu atata truda de dascalii nostri cinstiti si dedicati.

  3. Ce om fara caracter, ce porc! Nu s-a gandit nici o secunda la copiii lui? La parinti si la familie…Ii face pe toti de rahat! Ce om de nimic! Toata familia lui e terfelita in noroi din cauza lui. Vai de capul lor! Din pacate acestea sunt cadrele didactice de la UMF Timisoara. Rusine UMF, scoala de viitori criminali!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.