O femeie a fost înșelată de un fals avocat, care a mai...

O femeie a fost înșelată de un fals avocat, care a mai tras pe sfoară altă persoană. Câți bani a obținut cu un simplu telefon

1
DISTRIBUIȚI

bani pp

Oamenii continuă să se lase păcăliţi de indivizi care le solicită bani prin telefon, chiar dacă polițiștii îi avertizează cât de periculos este să te încrezi în cei care promit marea cu sarea. O femeie din localitatea hunedoreană Aninoasa a fost înşelată cu 5.000 de lei de un bărbat care a sunat-o şi, pretinzând că este avocat, i-a cerut banii sub pretextul că va împiedica o familie să depună plângere penală împotriva fiicei sale care ar fi provocat un accident rutier. Sesizarea victimei vine la câteva zile după ce o altă hunedoreancă a fost înşelată în acelaşi fel cu 11.500 de lei.

„Poliţia Oraşului Aninoasa a fost sesizată de o femeie cu privire la faptul că a fost contactată telefonic de o persoană necunoscută care s-a recomandat a fi avocatul fiicei ei. Aşa-zisul avocat i-a comunicat părţii vătămate că o reprezintă pe fiica acesteia, care ar fi comis un accident rutier, ar fi lovit, cu maşina, un copil pe o trecere de pietoni, şi i-a solicitat virarea sumei de 5.000 lei, prin mandat poștal on-line, pe numele unei persoane indicate de «avocat», la un oficiu poştal din municipiul Bucureşti.  După ce a virat suma de bani, partea vătămată a constatat că a fost înşelată şi s-a adresat cu plângere scrisă poliţiei, solicitând identificarea autorului şi recuperarea prejudiciului”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, inspectorul principal Bogdan Niţu.


Potrivit acestuia, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru înşelăciune şi au demarat cercetările în vederea identificării autorilor.

“Modul de operare este acelaşi în ambele cazuri de înşelăciune însă nu putem spune deocamdată dacă cele două femei au fost înşelate de aceeaşi persoană”, a mai declarat Niţu. Poliţiştii atrag atenţia cu privire la existenţa acestei modalităţi de înşelare, precum şi la un alt mod de operare al escrocilor. Acesta constă în apelarea pe telefonul mobil ori în transmiterea aleatorie a unor sms-uri prin care persoanele care le trimit se recomandă a fi reprezentanţii unor societăţi comerciale şi anunţă câştigarea unor mari premii în bani sau chiar autoturisme. Pentru a intra în posesia premiului, „norocosul câştigător” trebuie fie să depună o sumă de bani într-un anumit cont, fie să trimită prin mandat poştal un comision sau chiar să încarce electronic contul unui număr de telefon mobil.

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.