O lecție pentru părinți: cum pot transforma copiii Timişul în cel mai...

O lecție pentru părinți: cum pot transforma copiii Timişul în cel mai curat judeţ din ţară

0
DISTRIBUIȚI

DSC_8359

Peste 6.000 de elevi din 24 de şcoli din judeţul Timiş intră în competiţia de educaţie ecologică şi colectare selectivă „Şcoala Zero Waste”. De ieri şi până pe 31 mai, copiii vor avea posibilitatea să contribuie la protejarea mediului şi reducerea poluării prin colectarea selectivă a deşeurilor, iar la finalul competiţiei, cei mai harnici vor fi premiați. Radu Rusu, preşedintele EcoStuff România, organizatorul competiţiei, a afirmat, astăzi, că „am realizat în cei trei ani de când organizăm campania de curăţenie «Let’s Do It» că găsim gunoaie în aceleaşi locuri şi am luat decizia să ne concentrăm pe partea educaţională, să tăiem răul de la rădăcină. De aceea, vrem să îi motivăm pe copii să colecteze selectiv şi am organizat acest concurs, iar prin intermediul lor dorim să ajungem la părinţi sau rude”. Organizatorii speră ca prin aceste campanii de colectare selectivă a gunoaielor judeţul Timiş să devină cel mai curat din România, iar dacă cei mici vor fi educaţi, aceştia vor avea un respect mai mare faţă de mediu”.

Pe perioada desfăşurării concursului, şcolile participante vor primi materiale informative care îi vor ajuta pe elevi să recunoască deşeurile reciclabile, iar fiecare clasă din fiecare şcoală participantă va organiza acţiuni de colectare a deşeurilor din hârtie, carton, plastic şi aluminiu.


Deşeurile colectate de elevi vor fi ridicate de către RETIM şi Viele 2005, iar la final, şcolile, clasele şi elevii care au adunat cele mai multe materiale reciclabile vor primi ca premii o tabletă interactivă, laptop-uri, imprimante, o bicicletă, aparate de fotografiat sau un videoproiector.

Livian Hotico, purtător de cuvânt al RETIM, este de părere că în judeţul Timiş nu se colectează selectiv „în măsura în care ne-am dori. Anul trecut, am colectat selectiv unsprezece milioane de tone de deşeuri, dar am putut valorifica doar 25 %, ceea ce este foarte puţin. Încercăm să inversăm procentele şi să reuşim să valorificăm 75 %, dar pentru asta trebuie să ne mobilizăm şi să schimbăm ceva. Sunt probleme, pentru că cetăţenii confundă recipienţii şi vrem să schimbăm culoarea celor destinate doar deşeurilor reciclabile”. Reprezentanţii RETIM au de gând să îi atenţioneze pe timişorenii care nu au depus deşeurile corespunzător şi să nu ridice recipientele, pe care vor fi lipite şi nişte autocolante.

Foto: micsiecologist.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.