„Oscarurile” vinurilor din Banat, la ediția din acest an a salonului VinVest

„Oscarurile” vinurilor din Banat, la ediția din acest an a salonului VinVest

0
DISTRIBUIȚI

30_vinuri_shutterstock_42_2bc4386fab

Experţi în vin, somelieri, crame, preparate culinare, concursuri şi premii îi aşteaptă pe timişorenii care vor trece pragul celei de-a X-a ediţii a Salonului Internaţional de Vinuri VinVest. Evenimentul se desfăşoară, ca de obicei, la Centrul Regional de Afaceri, timişorenii sunt aşteptaţi în perioada 19 – 21 aprilie să deguste aproape 500 de vinuri de la 25 de producători din România şi din străinătate.


Cei care vor trece pragul VinVest vor avea parte de o mulţime de concursuri şi tombole, dar şi de un element aparte – Gala Vinului Premium. Lucia Pîrvu, organizatorul Salonului Internaţional de Vinuri, a spus, astăzi, că acest eveniment reprezintă „o gală Oscar în care fiecare cramă va nominaliza un vin, cel mai bun pe care l-a produs, iar timp de zece minute va fi prezentat vizitatorilor. Biletul costă 250 de lei, evenimentul durează 200 de minute şi include şi un bufet suedez, ce va avea loc sâmbătă, de la ora 14:00. Dintre cele 20 de crame participante, avem şi participanţi din străinătate. Vrem ca şi în acest an Timişoara să devină capitala vinului în principal românesc, dar avem şi vinuri internaţionale”.

Tot în acest weekend, la Centrul Regional de Afaceri are loc şi cea de-a opta ediţie a Concursului Naţional de Vinuri şi Băuturi Alcoolice în cadrul căruia s-au înscris 100 de producători, însă doar 30 dintre aceştia vor primi medalii de aur sau de argint. „Comisia care va degusta vinurile este formată din experţi. Ca noutate, majoritatea vinurilor sunt tinere, doar trei sau patru sunt mai vechi. Vom oferi medalii de aur sau de argint la categoria vinuri albe, roşii, vinotecă şi băuturi alcoolice. Sperăm că vom face treabă bună”, a spus Petre Badea, preşedintele juriului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.