Paranoia de primăvară: de ce crede Robu că este sabotat în proiectul...

Paranoia de primăvară: de ce crede Robu că este sabotat în proiectul incineratorului de deșeuri

2
DISTRIBUIȚI

robu nervosjpg

Edilul șef  Nicolae Robu suspectează că este sabotat, deși nu știe cum și de către cine. Acesta a informat astăzi presa că „avem un proiect foarte important – incineratorul de deșeuri pentru care caietul de sarcini pentu contractarea execuției  este postat pe  SEAP de 180 de zile.


Mereu am fost nevoiți să prelungim termenele în urma solicitărilor a diverse firme și deja am ajuns să îmi pun întrebarea dacă nu cumva acest proiect este sabotat. Legea prevede un termen de 52 de zile în care caietul de sarcini este pe SEAP și pot fi depuse ofertele. Noi am înțeles diversele solicitări de a prelungi termenul pentru un caiet complex.  Acum a cerut o firmă să mai prelungim cu două săptămâni”.

Primarul a precizat că dacă prelungirea nu se acordă există posibilitatea ca cei care au solicitat acest lucru să depună contestații și astfel licitația să fie anulată. Întrebat pe cine suspectează de sabotaj, Robu a declarat că nu are habar, „știți cât țin la relația cu dumnevoastră și înainte de a spune altora vă spun dumneavoastră.” Proiectul  care prevede construcția unui incinerator cu care ar arde deșeuri compostate se ridcă la 75 de milioane de euro, iar miza este scăderea prețului gigacaloriei, motive pentru care primarul suspectează interese economice.

2 COMENTARII

  1. In 2008 lucram la Institutul european de mediu in Romania, am prezentat atunci (printre altele) doua Proiecte 1) la primaria Timisoara incinerator de deseuri ( cu finantare EU nerambursabila) 2) la Spitalul Judetean Timis incinerator de deseuri medicale ( cu finantare EU nerambursabila, sau un proiect public privat) raspunsuriile au fost: 1) la primaria Timisoara primar Ciuhandu: avem deja proiectul tehnic facut suntem in curs de realizare a proiectului. 2) La spitalul judetean Timis: nu ne intereseaza avem contract cu o firma care incinereaza cu 2-3€/kg (avind statie proprie se ajungea la 0,63€/kg)
    De sa sa fi facut acele proiecte ? conform legislatiei europene nu puteau primi oficial decat 3% din valoarea proiectului pt. consultanta………..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.