Percheziţii la elevi implicaţi într-un scandalul sexual

Percheziţii la elevi implicaţi într-un scandalul sexual

0
DISTRIBUIȚI

mascat spate

Mai multe percheziţii au loc, în această dimineaţă, la locuinţele unor elevi de liceu, după ce trei tineri au fost filmaţi în timp ce întreţineau relaţii sexuale într-un balon de pe terenul de sport al unităţii de învăţământ. Procurorii DIICOT îi suspectează pe elevii liceului „Henri Coandă” din Craiova că ar fi realizat un film pentru adulţi, iar ulterior ei au vândut filmul, informează Mediafax.

„Din casele minorilor au fost ridicate calculatoare, CD-uri şi hard disk-uri, dar şi mai multe stick-uri. Opt persoane au fost ridicate şi duse la audieri. Printre cei ridicati se numără şi doi dintre cei care apar în filmul pentru adulţi”, a declarat Adrian Glugă, de la DIICOT Craiova.

Toţi cei duşi la audieri sunt minori cu vârste cuprinse între 14 şi 16 şi nu vor putea să fie reţinuţi. Adolescenţii, care sunt acuzaţi de pornografie infantilă, au venit la audieri cu părinţii.

În urmă cu aproximativ trei săptămâni, directorul Liceului „Henri Coandă” a sesizat Brigada de Combatere a Crimei Organizate după ce a aflat că trei elevi din şcoală, doi de clasa a VIII-a şi o elevă de clasa a IX-a, s-au filmat în timp ce întreţineau relaţii sexuale într-un balon de pe terenul de sport al unităţii de învăţământ.

Ulterior, la liceu a fost declanşată o anchetă internă în urma căreia s-a decis ca cei trei elevi să fie mutaţi disciplinar la alte unităţi de învăţământ.


De asemenea, alţi doi elevi din liceul respectiv, care au distribuit filmuleţele, au fost sancţionaţi cu scăderea mediei la purtare, fiind propusă nota 6. În urma scandalului, directorul liceului, Mihai Dragu, a fost demis de către conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, decizia nemulţumindu-i pe elevi, care săptămâna trecută au refuzat să intre la ore, în semn de protest.

În octombrie 2012, ISJ Dolj a mai deschis o anchetă la Liceul „Henri Coandă” din Craiova, după ce o profesoară de franceză l-a reclamat pe directorul unităţii Mihai Dragu că a motivat absenţe ale unor elevi, pe motiv că fuseseră implicaţi în organizarea unei petreceri de sfârşit de an şcolar.

Directorul Mihai Dragu declara atunci că a motivat absenţele elevilor pe două sau trei zile şi în baza unor cereri semnate în prealabil de diriginte. În septembrie 2009, directorul Mihai Dragu a mai fost schimbat din funcţie, şi atunci 400 de elevi protestând faţă de decizia ISJ Dolj. La vremea respectivă directorul a primit calificativul „nesatisfăcător”, fiind demis. Inspectoratul Şcolar Judeţean a revenit asupra deciziei, în urma protestului elevilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.