Percheziții la o mega-rețea de contrabandiști de țigări. Ce sumă fabuloasă au...

Percheziții la o mega-rețea de contrabandiști de țigări. Ce sumă fabuloasă au câștigat suspecții de pe urma vânzării tutunului ilegal

1
DISTRIBUIȚI

tigari ucraina

Procurorii DIICOT efectuează azi dimineață 56 de percheziţii domiciliare pentru destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din 61 de persoane, specializat în contrabandă cu ţigări.


În urma descinderilor, 60 de persoane vor fi audiate la sediul DIICOT, informează Agerpres. Membrii grupării sunt suspectați că vindeau țigări provenite din contrabanda pe ruta Ucraina – Republica Moldova – Turcia – Grecia – Spania – Germania – Marea Britanie – România.  Învinuiţii au introdus pe teritoriul României peste 1.400.000 pachete de ţigări în valoare totală de aproximativ 3.200.000 de dolari.

Perchezițiile au loc în Bucureşti şi în județele Suceava, Neamţ, Iaşi, Mureş şi Bistriţa-Năsăud și sunt coordonate de Serviciul Teritorial Suceava al DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IPJ Suceava – Biroul de Combatere a Contrabandei. Procurorii DIICOT au descoperit şi ridicat pe parcursul cercetărilor o linie completă de producţie de ţigarete, precum şi 7.100.000 ţigarete, în valoare de 1.000.000 dolari.  Anchetatorii au cooperat în instrumentarea cauzei cu autorităţile judiciare britanice.  Suportul informativ şi tehnic al operaţiunii a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii, Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă şi Direcţia de Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul IGPR – DCCO, Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale – SIF, IPJ Suceava şi SIAS.

1 COMENTARIU

  1. Daca se va pune evaziunea fiscala sub control normal ,poate tara asta a-si va revenii pe linia de normalitate si vor fii bani la buget ? Dar controalele trebuesc, facute si in domeniul ca: Alimentelor ,Fructelor,Legumelor ,Florilor , Textilelor ,Tigarilor,Cosmeticilor Mirodeniilor si de fapt toate acestea ar trebui importate dar in limita cerintelor cu contracte ferme si firme bine stabilite de Stat .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.