Peste 1.000 de timişoreni, la pelerinajul Floriilor GALERIE FOTO

Peste 1.000 de timişoreni, la pelerinajul Floriilor GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-262663187">

marsul1

Mai mare le-a fost mirarea timişorenilor care îşi savurau limonada, astăzi, pe terasele din centrul oraşului când s-au trezit în faţa lor cu un sobor de aproape 50 de preoţi şi sute de credincioşi, printre care şi câţiva copii îmbrăcaţi în costume populare sau haine preoţeşti. „Înarmaţi” cu crengi de salcie, flori de liliac, trandafiri, lalele, narcise, tablouri şi cruci, participanţii la pelerinaj au mărşăluit pe străzile Timişoarei, pentru a marca intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim. „Procesiunea de Florii” se desfăşoară pentru a doua oară în oraşul nostru şi a fost alcătuită din trei grupuri care au pornit din Piaţa Libertăţii, Piaţa Iosefin şi din Piaţa Crucii spre Catedrala Mitropolitană.

Odată ajunşi în faţa Catedralei, Episcopul – vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, Paisie Lugojanul, i-a încurajat pe cei 1.000 de credincioşi să participe la slujba de seară de pe o scenă amplasată provizoriu în locul treptelor aflate în reabilitare. „Marcăm pentru a doua oară intrarea Mântuitorului nostru Iisus Hristos în Ierusalim, Floriile, şi sperăm să fie o tradiţie de acum înainte. Încercăm să readucem în memoria credincioşilor întâmpinarea de care a avut parte Iisus Hristos atunci când înconjurat de ucenicii săi a intrat în Ierusalim. Procesiunea de Florii se desfăşoară în majoritatea oraşelor mari din România”, ne-a spus părintele Marius Sfercoci. Mâine, cu o săptămână înaintea Paştelui, credincioşii marchează una dintre cele mai importante sărbători din an, Floriile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.