Polițiștii de la Fraude controlează firme care fac importuri de alimente din...

Polițiștii de la Fraude controlează firme care fac importuri de alimente din Turcia și Bulgaria

0
DISTRIBUIȚI

sange politie deta

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor efectuează, astăzi, mai multe controale la societăţi comerciale care desfăşoară activităţi de comerţ cu mărfuri din Turcia şi Bulgaria, fiind verificate totodată şi firme care vând peşte şi produse din peşte, precizează Poliţia Română, infomează Agerpres.

„Echipele mixte de control verifică punctele de lucru ale mai multor societăţi comerciale de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov care se ocupă de comercializarea de mărfuri din Turcia şi achiziţii intracomunitare din Bulgaria.


De asemenea, sunt verificate societăţi specializate în comercializarea de peşte şi produse din peşte”, informează Poliţia Română într-un comunicat.

Filtre pentru verificarea TIR-urilor care transportă astfel de mărfuri au fost constituite în judeţele Bihor, Arad, Constanţa, Giurgiu, pe Şoseaua de Centură a municipiului Bucureşti, precum şi pe Autostrada A1 (km. 36) şi Autostrada A2 (km. 20), formate din poliţişti rutieri şi de la investigarea fraudelor.  La acţiune participă poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor – IGPR, poliţişti ai DGPMB şi IPJ Ilfov – Serviciul de Investigare a Fraudelor, ai Serviciului Regional de Poliţie Transporturi – Biroul de Investigare a Fraudelor şi poliţişti rutieri.

În urma acţiunii de ieri, de verificare a 67 de firme care comercializează legume-fructe şi produse congelate, au fost constatate 53 de infracţiuni, din care 34 de evaziune fiscală, prejudiciul total constatat fiind de 1.835.000 lei.  „Au fost identificate 104 tone de legume şi fructe, în valoare totală de 185.586 lei a căror provenienţă legală nu a putut fi justificată, nefiind înregistrate în evidenţele contabile ale societăţilor verificate. Mărfurile au fost indisponibilizate, poliţiştii continuând cercetările în vederea stabilirii legalităţii operaţiilor comerciale desfăşurate”, precizează Poliţia Română.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.