„Polivalenta lui Robu” va primi până la 10 milioane de lei din...

„Polivalenta lui Robu” va primi până la 10 milioane de lei din banii oraşului. De ce nu a votat proiectul un consilier ţărănist

0
DISTRIBUIȚI

sala lui robu10_resize

Consilierii locali au votat astăzi asocierea dintre primărie şi Universitatea Politehnică pentru ca municipalitatea să acorde bani ca lucrările la sală să poată continua. În proiectul  votat sunt prevăzute 7 milioane de lei, cu menţiunea că investiţia Primăriei poate ajunge până la 10 milioane de lei pentru ca proiectul să fie dus la bun sfârşit.

Practic, în sedinţa de plen s-a votat un amendament ca suma maximă prin care municipalitatea va contribui să nu depăşească 10 milioane. Pentru acest an, proiectul prevede 7 milioane, iar dacă vor mai fi necesari bani de la primărie, suma va fi suplimentată. „Eu am spus de la început că în jur de 10 milioane de lei va fi contribuţia municipalităţii. În proiect apare suma iniţială de 7 milioane pentru a nu bloca acest proiect. Poate fi adoptat şi un amendament care să precizeze limita superioară, care să fie de 10 milioane. În proiect rămâne suma de 7  milioane, dar în textul contractului e trecută suma maximă de 10 milioane”, a explicat primarul Nicolae Robu.


Astfel, proiectul de construcţie al Sălii de la Baza 2, care a mers foarte greu din cauza fondurilor mici primite de Universitatea Politehnică de la guvern, va începe să se mişte mai repede. Termenul de finalizare prevăzut în proiect este aprilie 2014.

Flavius Boncea şi-a luat în serios rolul de consilier din opoziţie şi s-a opus proiectului prin care Primăria va sprijini financiar construcţia Sălii Polivalente de la Baza sportivă 2. Membrul PNŢCD susţine că municipalitatea ar trebui să dea bani pentru Sala „Constantin Jude”, sală despre care se ştie că nu poate găzdui o competiţie internaţională de anvergură. Boncea a spus că pentru Sala de la Baza 2 trebuie să dea bani guvernul USL. „Eu cred că în continuare ar trebui să dăm bani la Sala Olimpia, care este a noastră, iar la Politehnciă să dea bani guvernul USL. Pentru Sala Olimpia există un studiu de fezabilitate din care costurile sunt de exact 10 milioane”, a precizat Boncea, care nu a votat proiectul de asociere.

Nicolae Robu i-a spus consilierului Flavius Boncea că Timişoara ar ieşi pagubă dacă ar aştepta ca sala să fie terminată cu fonduri guvermentale, aşa cum a fost gândit proiectul de Universitatea la început. De asemenea, primarul a invocat „aglomeraţia” din Sala „Constantin Jude”, unde se antrenează şase echipe, trei de baschet şi trei de handbal. ”În oraşul nostru ştim bine că nu există o Sală Polivalentă la nivelul a ceea ce ar trebui să existe. Sala Olimpia este depăşită din toate punctele de vedere, care necesită bani mulţi pentru a fi adusă la standarde actuale şi care este şi singura sală unde echipele noastre îşi desfăşoară antrenamentele şi competiţiile. UPT are o sală modernă în construcţie, în care a investit deja jumătate din suma necesară pentru întreaga lucrare. Universitatea nu mai are bani să termine lucrarea. Ar fi păcat să se aştepte şase, şapte, opt ani pentru ca sala să fie gata. În acea sală vor sta timişorenii, nu extratereştrii”, a explicat primarul Robu.  Pentru Sala „Constantin Jude”  se vor aloca anul acesta 500.000 de lei pentru climatizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.