Ponta: „Pe Kovesi nu o pun vicepreşedinte la PSD, să stea liniştiţi...

Ponta: „Pe Kovesi nu o pun vicepreşedinte la PSD, să stea liniştiţi liberalii”

0
DISTRIBUIȚI

victor-ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, că respectă punctul de vedere al liderului PNL Crin Antonescu privind opoziţia acestuia faţă de eventuala numire a Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA, el arătând că liberalii pot să stea liniştiţi, întrucât nu o va numi vicepreşedinte la PSD, potrivit Mediafax. „Eu am văzut punctul de vedere, îl respect. În acelaşi timp, eu o să fiu totdeauna solidar cu colegii liberali şi când vor lua ei decizii controversate. Eu i-am sprijinit când i-au luat pe domnii Frunzăverde şi Stănişoară, care au fost mult mai apropiaţi de domnul Traian Băsescu decât Kovesi. Iar eu pe Kovesi nu o pun vicepreşedinte la PSD. Să stea liniştiţi liberalii pe tema asta”, a spus Ponta.

El a arătat că are responsabilitatea guvernării ţării până când Antonescu va deveni preşedinte al României şi că în politică e important să îţi asumi şi decizii, să răspundă pentru ele şi e important să faci, nu să vorbeşti.

„Eu sunt solidar cu ei, îi susţin.


Am responsabilitatea guvernării ţării până la anul când domnul Antonescu va deveni preşedinte şi trebuie să aibă o ţară pe care să o conducă. În politică e important să îţi asumi şi decizii, e important să şi răspunzi pentru ceea ce faci şi e important să faci, nu să vorbeşti”, a adăugat Ponta. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, aseară, că, în eventualitatea în care premierul Victor Ponta, din postura de ministru interimar al Justiţiei, o va desemna pe Codruţa Kovesi la şefia DNA, el se va opune.

l procuror general al României Codruţa Kovesi a fost detaşată, în octombrie anul trecut, la Ministerul Afacerilor de Externe, pentru o perioadă de trei ani, oentru a ocupa o funcţie de Înalt reprezentant la Misiunea României la Bruxelles pe probleme privind reforma justiţiei şi lupta anticorupţie. Detaşarea a fost prezentată atunci de premierul Ponta drept o „încercare de diplomaţie”.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că în situaţia în care premierul va face propuneri pentru şefia Parchetului şi a DNA, ar putea să aibă o opinie, dar nu are calitatea de a-şi da acceptul sau nu pentru eventualele propuneri, însă personal nu ar susţine nominalizarea Codruţei Kovesi.

Premierul Ponta a anunţat că, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, intenţionează să se întâlnească la începutul săptămânii cu preşedintele Traian Băsescu, iar marţi să discute şi cu secţia de procurori a CSM despre noii procurori pentru şefia Parchetului şi a DNA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.