Povestea bărbatului cu cinci copii care murind a dat şanse la viaţă...

Povestea bărbatului cu cinci copii care murind a dat şanse la viaţă altor trei oameni

0
DISTRIBUIȚI

operatie

Avea 68 de ani, cinci copii, mulţi nepoţi şi era un om foarte activ. A suferit un grav accident cu motocicleta şi a ajuns în moarte cerebrală. Ficatul şi rinichi lui vor salva însă de la moarte trei oameni.

Familia unui hunedorean pentru care medicii nu au mai putut face nimic şi-a dat acordul pentru ca ficatul şi rinichii bărbatului să fie prelevate şi să ajute alţi oameni.


La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva s-a făcut, în noaptea trecută, în premieră, o prelevare de organe de la un pacient aflat în moarte cerebrală.

„Donatorul este un bărbat de 68 de ani, soţ, tată şi bunic. Atât soţia, cât şi cei cinci copii majori şi-au dat acordul pentru a-i fi prelevate organele, pentru a-i ajuta pe alţi oameni să trăiască. Familia a spus că bărbatul era un om activ pentru cei 68 de ani şi speră ca persoanele care vor primi organele donate să devină la fel de energici”, a povestit coordonatorul de transplant Adina Ghierghe. Hunedoreanul a suferit un accident cu motocicleta şi a ajuns la spitalul din Deva cu o seară înainte de transplant. „Lucrez de 35 de ani în acest spital şi nu am crezut că o să trăiesc o asemenea zi în care să aibă loc prelevări de organe. Au venit două echipe de medici, una de la Bucureşti care a prelevat ficatul, şi una de la Cluj pentru a preleva rinichii. Sperăm ca în viitor să ajungem să facem singuri astfel de intervenţii”, a declarat şeful Secţiei ATI Dănuţ Neagu. Medicii deveni au fost îndrumaţi de echipa de transplant de la Timişoara, coordonată de Dan Ilincariu.

Ficatul a fost transportat în condiţii de siguranţă cu o ambulanţă până la Aeroportul din Sibiu de unde a fost preluat cu un elicopter şi dus la Bucureşti unde se va face transplantul. Rinichii au fost duşi cu o ambulanţă la o clinică din Cluj, iar beneficiari vor fi doi pacienţi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.