Povestea călătoriei în imagini, sunete și cuvinte prin Timișoara a unei artiste...

Povestea călătoriei în imagini, sunete și cuvinte prin Timișoara a unei artiste franceze

0
DISTRIBUIȚI

Peisaje impartasite - Claire Willemann(1)

Câştigătoare a premiului Institutului Francez din Timişoara la Bienala de artă contemporană de la Mulhouse în 2012, artista Claire Willemann a fost invitată la Timişoara pentru a realiza cea de-a treia ediţie de rezidenţă artistică organizată de oraşul francez în colaborare cu institutul timişorean.


Împreună cu şase studenţi de la Facultatea de Arte din Timişoara, tânăra artistă franceză, a cărei muncă se axează în special pe documentul video, a ales să creeze o operă colectivă, care să îmbine sunetul, imaginea şi cuvântul.

Expoziţia, intitulată „Peisaje împărtăşite”, se doreşte a fi o reflecţie în jurul noţiunilor de mediu şi peisaj şi a fost realizată după ce Claire Willemann a traversat oraşul pe jos, de la punctul său cel mai estic până la cel mai vestic, de-a lungul râului Bega şi desenând o buclă în centru, cu oprire la Institutul francez. De-a lungul celor aproximativ 18 kilometri pe care i-a parcurs, a fost însoţită de câte o persoană pe fiecare din cele şase porţiuni ale traseului, drumul spre vest simbolizând o legătură pe care a făcut-o între România şi Franţa. De-a lungul acestui traseu, parcurs între 8 şi 12 aprilie, participanţii au realizat peisaje la mai multe mâini, folosind mai multe tehnici precum scrierea, fotografia, videoul şi sunetul. Vernisajul expoziţiei va avea loc în 19 aprilie, ora 19.00, la Institutul francez de pe bdul Loga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.