Premieră naţională: Universitatea de Vest şi-a făcut firmă prin care oferă consultanţă...

Premieră naţională: Universitatea de Vest şi-a făcut firmă prin care oferă consultanţă Primăriei Reşiţa

1
DISTRIBUIȚI

uvt2

Universitatea de Vest din Timişoara a semnat, astăzi, un protocol în premieră naţională cu Primăria Reşiţa prin care este dispusă să ofere consultanţă în diverse domenii, şi mai ales în ceea ce priveşte accesarea de fonduri europene. Concret, Universitatea de Vest pune la dispoziţia municipalităţii din Reşiţa cadrele didactice care pot să ofere consultanţă, dar va încerca şi să le ofere studenţilor diferite facilităţi, oferirea de burse în străinătate şi programe de internship pentru tinerii din zonă.


Mihai Stepanescu, primarul oraşului Reşiţa, a afirmat, astăzi, că unul dintre motivele pentru care s-a semnat acest protocol cu Universitatea de Vest este că „nu găsim consultanţi care să ne ofere informaţiile de care avem nevoie pentru accesarea de proiecte europene şi ne dorim să atragem proiecte noi în următoarea perioadă”.

Universitatea de Vest din Timişoara va oferi servicii de consultanţă prin intermediul firmei pe care a creat-o la sfârşitul anului trecut, firmă formată din cadre didactice dispuse să ofere informaţii în diverse domenii. Rectorul Universităţii de Vest, Marilen Pirtea, spune că acest protocol a fost semnat cu scopul de a „realiza relaţii serioase cu instituţii serioase. Noi avem un departament de accesare şi implementare a proiectelor europene în care lucrează zece oameni, un departament care funcţionează foarte bine şi prin care putem să oferim consultanţă şi expertiză tuturor celor care doresc. De asemenea, cadrele didactice pot oferi consultanţă şi în alte domenii. Am ales să semnăm primul protocol cu Reşiţa pentru că avem colaborări foarte bune şi mulţi studenţi din zonă aleg Universitatea de Vest”. În cazul în care protocolul va fi unul benefic, urmează să se stabilească şi tarifele pe care Universitatea de Vest le va percepe pentru serviciile oferite.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.