Primarul Robu alocă zeci de mii de euro din banii primăriei pentru...

Primarul Robu alocă zeci de mii de euro din banii primăriei pentru iluminarea artistică a clădirii rectoratului Politehnicii

0
DISTRIBUIȚI

Universitatea_Politehnica_Timisoara_-_Rectorat

Primarul Nicolae Robu a inaugurat iluminatul artistic la mai multe statui din oraş, dar niciunul dintre oficialii prezenţi nu a putut preciza sumele care s-au cheltuit, mulţumindu-se cu declaraţia primarului, potrivit căreia nu s-au cheltuit bani mulţi pentru punerea în valoare a monumentelor. Tot atunci, Robu anunţa că intenţionează să generalizeze iluminatul artistic în Piaţa Unirii şi doreşte să facă acelaşi lucru şi în Piaţa Victoriei, prima clădire avută în vedere fiind cea în care funcţionează rectoratul Universităţii Politehnica şi restaurantul Lloyd.


Nici pentru aceste proiecte de viitor nu s-a avansat vreo sumă, edilul rezumându-se să precizeze că sunt costuri la nivel de decizie politică dar pe care municipiul le poate suporta pentru înfrumuseţarea oraşului. Dorinţa primarului s-a concretizat într-un proiect al consiliului local care are în vedere „extinderea iluminatului public arhitectural Palatul Lloyd – clădirea Rectoratului Politehnicii Timişoara”, din fondurile bugetare alocate pentru extinderea şi modernizarea iluminatului public. Pentru partea de nord a municipiului a fost alocată suma de 23.047.762 lei fără TVA – adică 6.678.962 euro fără TVA. Suma totală propusă pentru iluminatul artistic al palatului Lloyd fiind de 60.768 euro. Durata de realizare a lucrării este estimată la şase luni de la emiterea autorizaţiei de construire, iar aceasta ar urma să fie executată de S.C. ELBA S.A., căreia i s-a concesionat, în 2005, serviciul de iluminat public în zona de nord a oraşului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.