Profesorului de şpagă de la Medicină a economisit în bănci mai mult...

Profesorului de şpagă de la Medicină a economisit în bănci mai mult decât a încasat salariu de la stat. Vezi ce au cerut procurorii

2
DISTRIBUIȚI

cioca medicina spaga

Rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş prin care conf.dr. Daniel Cioca de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara a fost trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată scoate la iveală atât modul în care acesta acţiona, cât şi date extrem de interesante despre situaţia sa financiară. Anchetatorii i-au identificat pe cei care au fost înregistraţi în timp ce dădeau şpăgi şi au constatat că o parte dintre studenţi lucrau deja în sistemul medical, fiind asistente sau sore medicale la spitalele din Timişoara. Acestea au recunoscut în timpul audierilor că în plicurile date erau bani şi că la examene, indiferent de subiectele primite, au „recitat” trei subiecte pe care anterior le-au primit de la Cioca. Plicurile erau lăsate fie direct pe birou, fie băgate în cărţile de pe birou. În unul dintre cazuri, după ce a primit plicurile de la două studente, procurorul a notat în rechizitoriu „inculpatul Cioca Daniel Petru trage un sertar de la dulapul din spatele biroului şi imediat, ia cele doui plicuri de pe masă, şi le pune în sertar, nu înainte de a incerca să vadă ce se află într-unul din plicuri, privindu-l prin lumina de Ia geam.


În intevalul de timp cuprins între oreie 12,08-12,11, inculpatul a redeschis sertarul şi a privit, prin lumina de la geam, conţinutul celui de al doilea plic. La orele 12,11, inculpatul a redeschis sertarul , a luat cele două plicuri pe care le-a introdus în geanta sa”. În timpul anchetei s-a stabilit că o parte dintre studenţi au ajuns să-şi cumpere examenul prin intermediari, în acest caz suma plătită fiind de 260 de euro.

După ce au cerut de la bănci informaţii despre situaţia financiară a lui Cioca, procurorii au avut surpriza să constate că ” din anul 2005, inculpatul şi-a încasat salariul (modic de altfel) în contul deschis la această banca, fără a ridica salariul niciodată în această perioadă, constituind doar depozite cu sumele de  bani, provenite fie din salariu, fie ca urmare a alimentării contului”. Au fost găsite pe numele profesorului depozite bancare de 413.861 lei şi 33.500 euro la mai multe bănci. La trei zile după arestarea sa, o parte din bani, echivalentul a peste 260.000 lei, au fost transferaţi în contul mamei sale. Comparându-se sumele încasate oficial de la UMF în ultimii ani, aproximativ 550.00 lei  cu  valoarea depozitelor bancare, s-a stabilit că profesorul a reuşit performanţa de a economisi mai mult decât a câştigat. ”  Acest aspect presupune că în aceşti ani a economisit în mod continuu, fără a aloca sume de bani pentru întreţinerea sa – îmbrăcăminte, hrană, tratament medical etc – a locuinţei sale”, susţin procurorii. Din acest motiv s-a solicitat  confiscarea extinsă a averii lui Cioca.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.