Protest la Dermatologie împotriva deciziei lui Robu de a muta clinica în...

Protest la Dermatologie împotriva deciziei lui Robu de a muta clinica în Complex: „Vrem drept la replică la promisiunile primarului” GALERIE FOTO UPDATE De ce-i acuză Robu pe protestatari

2
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-435919209">
dermato04_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Un protest spontan a avut loc în această dimineață la Clinica de Dermatologie, unde aproximativ 100 de medici, studenți , bolnavi, asistenți și personal medical au întrerupt activitatea pentru aproape 20 de minute. Oamenii sunt nemulțumiți de decizia primarului de a muta Clinica pe strada Daliei, în Complexul Studențesc. Caius Solovan, șefulo Clinicii de Dermatologie spune că este revoltat mai ales din cauza atitudinii dictatoriale a primarului. „Nu suntem de acord cu intenția primăriei de a muta clinica, vrem să avem drept la replică la toate promisiunile primarului”. Printre medicii prezenți în fața Clinicii s-a aflat și Patricia Cristodor. „Mi se pare greșit pusă problema de către muinicipalitate. Nu înțeleg de ce trebuie să ne mutăm dacă suntem aici de sute de ani”, a spus medicul. Pacienții s-au alăturat și ei acțiunii cadrelor medicale. „Mi se pare o tâmpenie. În Complex e plin de baruri, chefuri, aici avem liniște, sunt mijloace de transport. În complex e greu de ajuns, e gălăgie și mult stres. Eu cred că cineva  a pus ochii pe locația asta, de asta vrea să ne mute”, a spus unul dintre bolnavii internați la Dermatologie, Gheorghe Apostol.

În jurul orei 11.00, protestatarii pașnici au intrat în Clinică, unde Caius Solovan susține o conferință de presă cu privire la situația clinicii.

UPDATE Edilul şef Nicolae Robu taie şi spânzură, atunci când vine vorba de mutarea Clinicii de Dermatologie. Legat de faptul că medicii şi pacienţii au ieşit astăzi în stradă, Robu a declarat că „ar trebui să le fie ruşine celor care protestează pentru că dau dovadă că nu le pasă de bolnavi, la pasă doar de cât de departe sunt ei de casa lor sau de universitatea de Medicină, în niciun caz nu se gândesc la bolnavi. Dacă le-ar păsa, atunci ar fi chiar încântaţi că ar avea şansa să ofere pacienţilor condiţii mai bune cu saloane decomandate cu două sau trei paturi”. Robu a completat că decizia nu a fost luată cu una, cu două, ci sub recomandarea consiliului de aministraţie al Spitalului Municipal şi a directorului adjunct al DSP, iar primarul consideră că acești specialiști nu ar fi avut cum să dea sfaturi greșite. Întrebat dacă decizia rămâne în picioare, în ciuda protestelor repetate ale reprezentanților Clinicii de Dermatologie, Robu a rămas ferm pe poziţii şi a explicat că  „într-o societate normală deciziile se iau în funcţie de câte zile stau în stradă nişte cetăţeni sau în funcţie de nişte argumente sănătoase corecte şi obiective? Unde am ajunge dacă am decide în funcţie de câte zile stă cineva în stradă? Trebuie să fim oameni raţionali”.

 

2 COMENTARII

  1. cine a fost sponsorul principal in campania lui robu?

    nu cumva cei din hotelul aflat peste drum de clinica?

    exista puz pt un centru de afaceri facut in parcarea acelui hotel, centru care o sa fie la 10 metri de spital.

    poate este doar o coincidenta, sint eu obsedat de conspiratii…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.