RCM Timișoara stinge Farul în a doua victorie consecutivă acasă GALERIE FOTO

RCM Timișoara stinge Farul în a doua victorie consecutivă acasă GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

rcm faru20_resize

Rugbyștii de la RCM Timișoara au câștigat cu 21-3 meciul cu Farul Constanța, primul jucat de galben-albaștrii pe Stadionul CFR. Jucătorii au fost mulțumiți de terenul de la Gara Mare, unde a venit și un public numeros. Nemulțumirile partidei au venit din zona arbitrajului, după ce brigada cu trei foști jucători și antrenori de la Timișoara a acordat multe eliminări.

Brigada de arbitri a fost formată din patru cavaleri ai fluierului, un arbitru central, doi asistenți și, cel mai interesant, arbitrul video, Cosmin Cioriciu, nimeni altul decât fostul principal de la RCM, dat afară de al echipa la scurt timp după venirea lui Chester Williams. Chiar dacă terenul de la CFR a arătat mai bine decât cel bin Ronaț, din cauza furtunii de noaptea trecută a fost din nou un meci ”noroios”, dar timișorenii au venit în număr mare, peste 1000, să își urmărească favoriții. Primele puncte au venit după eseul lui Stephen Shennan, venit în această ianră din Noua Zeelenda. Gabriel Conache a transformat pentru 7-0. Apoi, repriza a fost marcată de loviturile de pedeapsă ratate în lanț de constănțeni, dar și de eliminările de zece minute ale timișorenilor Jody Rose și Vasile Rus. În ultimele minute ale reprizei, ”marinari” au bifat primele puncte prin lovitura liberă înscrisă de Jantijes.

Repriza a doua a adus un joc mult mai bun al bănățenilor. În minutul 46, Giorgi Khositashvili a reușit al doilea eseu, iar după transformare scorul era 14-3. A urmat o nouă eliminare la gazde, cpitanul Stelian Burcea, pentru ca zece minute după al doilea eseu Timișoara să primească un eseu de penalizare, transformat pentru 21-3. Acesta a rămas scorul final, iar ultimele minute au adus eliminările lui McGrath și Popârlan. La final, jucătorul meciului a fost declarat mijlocașul la închidere de la RCM Bidzina Samkharadze. Cu această victorie Timișoara face 8 puncte în clasamentul SuperLigii.

Echipa: Conache, Shennan, Umaga, Kinikinilau, Moala, Rose, Samkharadze, Militaru, Căpățână, Pungea, Popârlan, Drenceanu, Burcea, Rus, Carpo. Au mai intrat: Khositashvili, McGrath, Morisson și Mariș.

După meci, Chester Williams a spus că arbitrajul a stricat jocul. ”Nu avem ce sărbători, doar victoria. Nu s-a jucat rugby, pentru că niciuneia dintre echipe nu i s-a permis să joace, cu atât de multe penalități”, a declarat antrenorul sud-african.

Si Stelian Burcea, căpitanul Timișoarei a fost de aceeași părere. ”Cred că ne-am recăpătat victoria în noi. Este o victorie la un scor bun, totuși am jucat cu echipa cu care anul trecut am jucat semifinala. Farul nu a venit aici să fie învinsă, dar cum am promis, a reușit victoria. Din păcate, în Timișoara plouă de o lună de zile, acestea sunt condițiile, mă așteptam să fie mult mai rău. La mulțumesc celor de la CFR pentru teren, pentru că dacă juca în Ronaț cu siguranță era mult un meci mai urât . Sincer, ne-a fost frică de brigada de arbitraj, ne-au îngălbenit arbitrii și mai tare decât suntem noi”, a declarat Stelian Burcea.

Antrenorul Constanței, Mircea Paraschiv a fost mulțumit de jocul echipei sale, în ciuda înfrângerii. ”Noi am făcut greșeli la deschidere în prima repriză, la numărul 10, dar sunt mulțumit de cum s-a comportat grămada ordonată și înaintașii. Pe începutul celei de a doua reprize am avut o cădere, apoi ne-am revenit, este o înfrângere pe care o digerăm mai greu. A fost un teren destul de bun azi, și vremea și terenul au fost excelente pentru rugby, doar că au greșeli de mânuire a balonului ud. Noi am câștigat experiență. Linia noastră întâi a fost peste a lor. Sunt dezamăgit că la margiene și arbitrul video au fost foști jucători și antrenori de la Timișoara”, a declarat Mircea Paraschiv.

Căpitanul Farului Cosmin Rațiu a spus că echipa a avut ghinion pentru că a ratat multe lovituri de pedeapsă.”Noi ne-am mișcat azi foarte bine, având în vedere că am jucat împotriva campioanei. Au fost eliminări și pe fondul terenului greu, acesta e jocul. Noi am jucat contra campioanei, și ei în fața propriilor suporteri și au vrut să arate că sunt deținătorii titlului.


Din păcate am avut ghinion astăzi, patru cinci lovituri libere ratate”, a declarat Cosmin Rațiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.