Reacția soției lui Tamerlan Țarnaev, suspectul în cazul atentatelor din Boston care...

Reacția soției lui Tamerlan Țarnaev, suspectul în cazul atentatelor din Boston care n-a supraviețuit urmăririi poliției

0
DISTRIBUIȚI

boston explosions

Soţia lui Tamerlan Ţarnaev, fratele mai mare suspectat în atentatul de la maratonul din Boston, a rupt ieri tăcerea pentru a vorbi prin intermediul avocaţilor săi despre „şocul” pe care l-a resimţit şi a transmite că „face totul pentru a ajuta” anchetatorii, informează Mediafax.


Într-un comunicat citit de avocaţii Amato DeLuca şi Miriam Weizenbaum, în localitatea Providence din Rhode Island (nord-est), tânăra a recunoscut că a fost profund şocată să descopere că soţul şi cumnatul său, ulterior arestat, au fost implicaţi în atentatul care s-a soldat cu trei morţi şi peste 200 de răniţi acum o săptămână.

„A fost un şoc total” pentru ea şi pentru familia sa, au declarat avocaţii, vorbind de asemenea despre „suferinţa” şi „tristeţea” tinerei, care, conform presei americane, s-a convertit la Islam după ce l-a întâlnit pe soţul său. Katherine Russell, în vârstă de 24 de ani, s-a căsătorit cu Tamerlan în 2010. Aceştia au împreună o fetiţă în vârstă de trei ani. „Morţii şi răniţii printre oamenii care veniseră să sărbătorească un maraton şi o zi de vacanţă i-au cauzat o mare suferinţă şi mare întristare lui Katie şi familiei sale”, au declarat avocaţii săi.

Tamerlan Ţarnaev, în vâstă de 26 de ani, a murit în urma unui schimb de focuri cu poliţia în noaptea de joi. Fratele său mai mic Jokar Ţarnaev, în vârstâ de 19 ani, a fost grav rănit, însă se recuperează lent şi a fost inculpat luni pentru utilizarea armelor de distrugere în masă. Acesta riscă pedeapsa cu moartea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.