Reprezentanţii Rosign s-au supărat pe atacurile primăriei. Ce le răspunde viceprimarul Traian...

Reprezentanţii Rosign s-au supărat pe atacurile primăriei. Ce le răspunde viceprimarul Traian Stoia

1
DISTRIBUIȚI

stoia viceprimar

Criticată des în ultima perioadă de autorităţile locale în frunte cu edilul şef Nicolae Robu şi viceprimarul Traian Stoia, firma Rosign a trimis astăzi un comunicat de presă plin de „dezminţiri”. Legat de afirmaţiile lui Stoia, reprezentanţii Rosign spun că  „observaţiile răuvoitoare la adresa activităţii noastre au scopul de a ne pune într-o lumină nefavorabilă, de a crea suspiciuni cu privire la calitatea şi corectitudinea serviciilor prestate. Afirmaţiile privind iminenţa rezilierii contractului dintre Primăria Timişoara şi ROSIGN, precum şi încredinţarea semnalizării rutiere firmei VESTA sunt deosebit de grave şi intră în sfera răspunderii penale, mai ales că sunt făcute de un reprezentant al executivului local (care nu are atribuţii în domeniul semnalizărilor rutiere). Ne-am astepta ca domnul viceprimar să sprijine şi să încurajeze o firmă locală, ce contribuie cu taxe şi impozite la bugetul Primăriei Timişoara şi asigură veniturile a 57 de familii. În schimb, acesta sprijină o firmă din Bucureşti, care a beneficiat de numeroase contracte în perioada guvernării PDL şi care beneficiază în continuare de contracte în valoare de zeci de milioane de euro. Considerăm că antepronunţarea domnului Stoia nu este nici legală, nici corectă sau etică”.

Autorii comunicatului dau şi câteva explicaţii legat de numărul prea mare al semnelor de circulaţie. „Referitor la drumul spre firma ROSIGN (străzile I. Zaicu şi P.


Morand) – la care a făcut referite domnul Stoia într-o intervenţie la postul de televiziune Antena 3: acesta are un număr mare de semne de circulaţie din cauza cetăţenilor care îşi parcau maşinile pe borduri şi blocau intrările la firmele din zonă. Montarea acestor semne a fost făcută la cererea Primăriei Timişoara şi a Poliţiei Locale, ea desfăşurându-se etapizat,  timp de circa o lună, odată cu creştera numărului celor care staţionau şi blocau traficul rutier. De asemenea, toate semnele de circulaţie din zona centrală a Timişoarei au fost montate la cererea beneficiarilor”.

Ce spune viceprimarul

Contactat de PRESSALERT.ro pentru a-și expirma părerea cu privile la acuzele celor de la Rosign, Stoia a explicat că el a spus că a primit mai multe oferte și că  în niciun caz nu ar putea da firmei Vesta, „al cărei nume mi-a rămas în minte pentru că toți purtăm veste uneori(n.r. râde)”, contractul fără o licitație. “Singurii care au intrat fără licitaţie, pentru că atunci se putea, au fost cei de la Rosign, firmă care face declarații puţin aiuristice. În raportul Curţii de Conturi spune clar că s-au înregistrat la 14 zile după ce au primit contractul. Ei nu erau opozabili la data semnării contractului. Punctul slab al Primăriei și punctul tare al Rosignului a fost faptul că toate comenzile erau atribuite de comisia de circulaţie formată din reprezentanți ai Direcţiei Tehince, managerul Rosign-ului și alții”.

Deși  Nicolae Robu a promis de ceva vreme că schimbă componența comisiei, Traian Stoia spune că „încă nu s-a schimbat. Am vorbit cu domnul primar acum o lună. Totuși, în viziunea lui Stoia, este necesar să se schimbe componența comisiei de circulație, să se facă comenzi doar dacă sunt aprobate de primar sau viceprimari și să se demonteze toate semnele care sunt în plus, urmând să fie depozitate la SDM”.  În 2012 municipalitatea a plătit 7.2 milioane de lei pentru semne, și încă mai avea de achitat 1.8 milioane de lei. Legat de o colaborare cu firma, după expirarea contractului Stoia e de părere că prețurile cerute de cei de la Rosign ar trebui să fie mai mici cu 25% pentru a mai primi de lucru de la municipalitate.

1 COMENTARIU

  1. Ma intreb de ce nu da de pamant „tanarul” Stoia cu „tanarul” pedelist Dorel Borza, artizanul afacerii „Rosign” si sl falimentarii SDM. Scrie si asta in raportul Curtii de Conturi, nu-i asa dle Stoia? Si ce daca Borza e consilierul lui robu…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.