Revolta “halatelor albe” de la Dermatologie i-a lăsat reci pe aleșii locali...

Revolta “halatelor albe” de la Dermatologie i-a lăsat reci pe aleșii locali care au votat mutarea clinicii. Cine a fost consilierul care a amendat proiectul GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
dermatologie mutare01_resize
Caius Solovan și-a exprimat nemulțumirea față de decizia de mutare a Clinicii de Dermatologie în plenul CLT. FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Soarta Clinicii de Dermatologie a fost decisă astăzi în plenul Consiliului Local Timişoara. Subiectul a generat un adevărat scandal public, după ce primarul Nicolae Robu a anunțat că unitatea medicală va fi mutată din clădirea actuală într-una de pe strada Daliei, în Complexul Studențesc, acolo unde a funcționat Universitatea Tibiscus. De atunci, șeful Clinicii Caius Solovan, susținut de angajații spitalului, a protestat prin orice metode avea la dispoziție: conferințe de presă, manifestări scurte în curtea spitalului, mesaje pe Facebook. Ultimul a fost postat astăzi, prin care oricine dorea să împiedice aprobarea mutării în CLT avea ocazie să se prezinte, în halat alb, în sala de Consiliu Local. Mai multe cadre medicale și-au făcut apariția la CLT. Așa cum era de așteptat, conflictul a escaladat. Supărat că a fost întrerupt în timpul discursului său prin care lăuda condiţiile din clădirea care a adăpostit Universitatea Tibiscus, Robu a ridicat vocea la o doamnă din sală. „Aici nu este mahala,  aici nu e curtea spitalului să faceţi circul pe care îl faceţi de o săptămnă, aici nu se poate da cuvântul, în curtea spitalului vorbiţi ce vreţi şi cum vreţi. Este ruşions ceea ce aţi făcut. Chiar vreţi să proiectăm pe ecran acele saloane de opt paturi în care se trece din unul în altul, să văd cum vă mai uitaţi în ochii noştri? Voi cere pompierilor să văd dacă acolo sunt îndeplinite condiţiile. Nu vă mai daţi în spectacol că e penibil!”. „Nu ne ameninţati”, s-a auzit din sală, după care Robu a continuat. „Dacă vreţi să luaţi cuvântul, ridicaţi mâna. Nu vociferaţi ca în mahala, că nu suntem în mahala, aveţi respect pentru primărie şi consiliul local format din oameni care au în spate voturile cetăţenilor”.

După ce profesorul Caius Solovan a ajuns la microfon şi a repetat declaraţiile din ultimele zile, Robu a fost salvat. Nu de clopoţel, ci de consilierul PSD Alfred Simonis. După ce a repetat argumentele edilului şef  Nicolae Robu, Simonis a explicat că el a fost la Dermatologie cu o rudă bolnavă.


Dându-şi seama de ceea ce a spus la microfon, Simonis s-a ruşinat, dar a continuat cu tonul războinic, explicându-i lui Solovan că pentru el ca şi ales local primează binele pacienţilor. După aproape jumătate de oră de discuţii sterile, proiectul a trecut cu 23 de voturi pentru. Consilierul PDL Ovidiu Ciuhandu a amendat proiectul, cerând ca mutarea să se facă abia după amenajarea fostului internat de pe Daliei. Pedelistul Ovidiu Chiuhandu a explicat, pentru PRESSALERT.ro, că partidul pe care îl reprezintă a făcut tot ceea ce îi stătea în putinţă pentru binele cetăţenilor, prin amendamentul propus, asigurându-se că toate condiţiile pentru binele pacienţilor vor fi respectate. Totuşi, Ciuhandu este de acord şi cu poziţia colegului său, deputatul Sămărtinean, care a dus problema în Parlament printr-un amendament, spunând că poate astfel Ministerul Sănătăţii va aloca mai mulţi bani pentru această clinică.

La ieşirea din sală, un cadru medical a comentat că cei de la Dermatologie vor face uz de toate căile pentru a ataca decizia primăriei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.