Ripensia a câștigat Cupa României, faza județului Timiș: “Ne-am simțit fotbaliști” GALERIE...

Ripensia a câștigat Cupa României, faza județului Timiș: “Ne-am simțit fotbaliști” GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1407894127">
RIPENSIA25_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Ripensia Timișoara, echipă din liga a VI-a,  s-a impus în această seară cu 1-0 cu CS Ghiroda, formație din liga a IV-a, în finala Cupei României, faza județeană. Unicul gol a fost înscris de Andrei Mogoș, care i-a trimis pe ripensiști în faza următoare în care se vor duela cu echipa din liga a III-a, în luna iulie.

Finala Cupei județului Timiș s-a disputat pe Stadionul ”Dan Pătlinișanu”. Ripensia Timișoara a fost echipa organizatoare și a pus în vânzare bilete. Pe stadion au fost aproximativ 400 de spectatori. Prima ocazie a meciului i-a aparținut lui Uzun de la Ripensia, care a șutat pe lângă poartă, pentru ca Ghiroda să dea o replică prin Faimoc, care a ratat incredibil.  Până la pauză, Baranyi de la Ghiroda a avut o ocazie importantă, dar scorul a rămas 0-0.  Mogoș a deschis scorul în minutul 54 după o fază cu multe pase succesive ale galben-roșiilor. Până la final, Ripensia a mai irosit numeroase ocazii prin Radu, Boghian sau Mureșan, iar la un moment dat, o aprte dintre spectatori au început să scandeze ”Ripensia”. Pe final, Ghiroda a marcat prin Firuț, din ofsaid însă, așa că scorul a rămas 1-0.

Antrenorul Ripensiei, Ovidiu Olariu a declarat că elevii săi au fost puțin timorați pentru primul meci jucat pe ”Dan Păltinișanu”. ”A fost greu. Am zis de la început că îmi doresc să câștig finala zonală. Jucătorii au fost timorați, au început mai greu, le distrage atenția așa un stadion. Încă nu sunt obișnuiți cu această atmosferă de teren mare. Am început mai greu, pe unele locuri am dominat, sunt foarte nemulțumit de rezultat. Jocul nu a fost așa cum ni l-am propus, dar o să vedem. Îi felicit pe CS Ghiroda pentru ambiția și respectul arătat competiției”, a declarat Ovidiu Olariu.

Andrei Mogoș, marcatorul meciului, a spus că s-a simțit fotbalist când publicul le-a scandat numele. ”A fost greu până ne-am acomodat în prima repriză, a fost și căldură. Publicul a fost de partea noastră, nu ne așteptam să fie  așa multă lume la un meci de asemenea nivel. Mă bucur că am marcat eu, dar putea fi oricare alt coleg de-a meu. Eu am avut emoții, i-am simțit și pe ceilalți colegi ai mei, dar până la urmă am reușit să ne facem jocul nostru și pe final să ne descătușăm. Ne-am simțit fotbaliști”, a declarat andrei Mogoș.

Antrenorul Ghirodei Alin Miloș a recunoscut că Ripensia a câștigat meciul pe merit. ”Am pierdut meritat astăzi, adversarii au fost peste noi din toate punctele de vedere, și determinare, și așezare în teren, și voință. Au vrut mai mult victoria și au obținut-o meritat. E posibil să fie și stadionul un motiv, suntem într-o pasă mai proastă și în campionat, sper să ne revenim”, a declarat Alin Miloș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.