Robu susține instalarea “prizelor” pentru mașini electrice la Timișoara. Ce idei fantastice...

Robu susține instalarea “prizelor” pentru mașini electrice la Timișoara. Ce idei fantastice de investiții mai are primarul “verde”

2
DISTRIBUIȚI

nicolae robu maini (2)

Un nou plan îndrăzneţ a fost enunţat astăzi de edilul şef Nicolae Robu, astăzi, cu ocazia lansării unui proiect prin care primăria Timişoara şi-a exprimat suportul vizavi de implicarea Agenţiei de Dezvolatre Regională Vest în construirea unei staţii de încărcare a maşinilor electrice la Tmişoara printr-un parteneriat între mai multe ţări europene.


După ce a povestit că municipalitatea  are două planuri de acţiune pentru transformarea Timişoarei într-un oraş verde şi anume încurajarea cetăţenilor şi a instituţiilor pentru folosirea mijloacelor de transport nepoluante şi crearea unei infrastructuri adecvate, Robu a explicat că primăria Timişoara ar dori să cumpere autobuze electrice. Asta deşi muncipalitatea nu s-a ocupat nici măcar de reabilitarea tramvaielor, subiectul rămânând la stadiul de vizite efectuate de edilul şef la Iaşi şi Berlin. Întrebat de unde va avea bani pentru a achiziţiona autobuze electrice, edilul şef a explicat că el contează pe fonduri europene, din progarmele pe 2014 – 2020, la care primăria vrea să aplice pentru a suplimenta mijloacele de transport în comun. Edilul şef a explicat şi că, dacă nu va exista finanţare pe aceste programe, municipalitatea nu îşi va permite să achiziţioneze mijloace de transport ecologice.

 

2 COMENTARII

  1. orasul timisoara are nevoie ca transportul public sa se faca cu energie ?da!
    dar ce folos sa mergem in extrema cu combustibilul cand inca autobuzele in unele zone circula pe drumuri pietruite sau de pamant.
    prin europa exista asa ceva adica ce vrea prim. timisoarei ,dar inainte au facut pasi premergatori ,,nuti pui palaria si dupacea cauti costumul ,, …….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.