Românul care și-a făcut „fabrică de fan cluburi” s-a îndrăgostit și de...

Românul care și-a făcut „fabrică de fan cluburi” s-a îndrăgostit și de ACS Poli. Ce echipe a mai iubit cu ardoare

0
DISTRIBUIȚI

scrisoarefanilor

Reprezentanții clubului ACS Poli s-au lăudat că au primit în urmă cu două săptămâni un email din Spania, prin care proaspătul club mutat de la Recaș la Timișoara în vară era anunțat că are un fan club de 127 de persoane în Spania. Mesajul este semnat de Marius Leonard Albu, iar după o scurtă cercetare pe Internet descoperi că românul este „naș” profesionist al unor astfel de organizații. În 2008, a înființat fan cluburi pentru echipele de fotbal Buducnost Podgorica, Hercules Alicante, AS Monaco și Ceahlăul Piatra-Neamț. După cinci ani de pauză, românul s-a îndrăgostit din nou.

Club din 127 de inimioare

Un mesaj emoționant a sosit, în 3 aprilie, pe adresa clubului ACS Poli, tocmai din Spania. ”Este o mare onoare și totodată o mare bucurie să vă putem scrie câteva rânduri din partea Fan Club ACS Poli Spania. Chiar dacă între noi și echipa noastră favorită se interpun câteva mii de kilometri, inima mare a fan clubului ACS Poli Spania, formată din 127 de inimioare, pulsează pentru voi ori de câte ori vă aflați în competiție, se bucură de bucuria voastră și se întristează când sunteți supărați. Noi, cei care am ales să trăim în Spania, nu am uitat niciodată de echipa noastră de suflet ACS Poli și chiar dacă aici se mănâncă fotbal pe pâine, nu ratăm niciodată atunci când se transmit partidele ACS Poli, le urmărim la televizor și ne informăm tot timpul de evoluția favoriților noștri”, se arată în scrisoare.

La final, semnatarul Marius Leonard Albu le cere celor de la club cât mai multe autografe de la jucători. Contactat de PRESSALERT.ro, Albu nu a mai fost atât de pasional în exprimări și a răspuns sec: ”Așteptăm să ne răspundă clubul după care vă vom contacta”. Reprezentanții ACS Poli spun că nu li s-a solicitat niciun fel de răspuns de atunci, iar alt email din Spania nu a mai venit.

În atenția presei

O simplă cercetare prin motoarele de căutare arată că Albu nu este la prima lui dragoste.


Astfel, în 3 ianuarie 2008, site-ul din Serbia www.mondo.rs a publicat un articol despre fan clubul din Spania înființat pentru Buducnost Podgorica de nimeni altul decât Marius Leonard Albu, un român plecat la muncă în Spania. În mailul trimis clubului muntenegrean, românul spune că  îi place clubul din Podgorica pentru că are aceleași culori cu Universitatea Craiova, alb-albastru, și că îi admiră pe jucătorii Savicevic și Mijatovic. Românul se lăuda că a înființat un fan club cu 307 membri. Se pare însă că nici culorile alb-roșu nu îi displac conaționalului nostru, pe care îl regăsim pe lista fan-cluburilor echipei AS Monaco. Adresa fan clubului din Spania al AS Monaco este orașul San Sebastian de los Reyes, Calle Cristo de los Remedios. Albu nu s-a oprit însă aici. În vara lui 2008, Marius Leonard Albu a trimis un mesaj de admirație și clubului Ceahlăul Piatra-Neamț. Site-ul Monitorul de Neamț a publicat la acea vreme o știre despre fan clubul din Spania a echipei nemțene. ”Nemțenii din orașul spaniol San Sebastian nu pot uita faptul că în Piatra Neamt există clubul Ceahlăul și au înfiintat pe pământ iberic un Fan Club Ceahlăul. Conform unei scrisori venite pe adresa lui Gelu Crăcană, ofiterul de presă al grupării galben-negre, acest Fan Club a luat ființă în 2005, fapt anunțat de Leonard Marius Albu. «Noi cei de aici din Spania nu ne vom pierde niciodată speranța și sperăm să nu v-o pierdeti nici voi. HAI CEAHLĂUL! Cu respect, Albu Marius Leonard», stă scris în mesajul spaniolilor”.

Fan clubul de acasă

În luna ianuarie 2008, același suporter înflăcărat a înființat un fan club pentru echipa din Spania Hercules Alicante, de data aceasta la Brașov. Anunțul a fost făcut pe site-ul MyTex, un portal de știri locale din Brașov, chiar în perioada în care FC Brașov a jucat un amical cu ibericii, în timpul cantonamentului din Spania. Surpriză, fan clubul românesc are tot 307 fani, la fel ca cel spaniol al celor de la Buducnost. ”Potrivit site-ului oficial al celor de la Hercules Alicante, acest meci cu ««stegarii» se desfășoară și datorită lui Marius Leonard Albu, un brașovean care a înființat la poalele Tâmpei un fan club al formației iberice, ce numără actualmente 307 membri. Fan clubul a fost înființat în anul 2005, dupa ce tatăl întreprinzătorului a lucrat la Alicante în perioada 1997-2004. Conform sursei citate, Mihai Albu a declarat că urmărește cu încredere și speranță rezultatele lui Hercules, iar «jucătorii cred că se gândesc că la mii de kilometri distanță sunt suporteri care tresaltă pentru ei»”, se arată pe site-ul MyTex.ro. Până la urmă, Brașovul pare a fi orașul de baștină al românului care se declară fan înflăcărat al unopr echipe din Oltenia, Moldova și, mai nou, Banat. Numele lui Mircea Leonard Albu apare pe o listă a Direcției fiscale din Brașov pentru stabilirea impozitului auto din luna martie a acestui an. De asemenea, numele său figurează pe site-ul www.locatefamilly.com, unde se precizează că locuiește la Brașov.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.