Rugbyștii timișoreni i-au pus la pământ pe “câinii roșii” de la Dinamo...

Rugbyștii timișoreni i-au pus la pământ pe “câinii roșii” de la Dinamo GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
rcm -dinamo04_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Rugbyștii de la RCM Timișoara au obținut o nouă victorie la scor cu punct bonus ofensiv, 51-15, contra dinamoviștilor. Fără Chester Williams, plecat în Noua Zeelandă după jucători, bănățenii s-au descurcat foarte bine și nu le-au dat posibilitatea ”câinilor roșii” să înscrie niciun eseu.

Deși meciul s-a jucat azi dimineață, au venit destui spectatori să îi vadă la lucru pe campioni, mai ales că vremea a fost foarte plăcută. Randall Marrison a deschis scorul dintr-un eseu în primele minute, după un balon primit de la Daniel Carpo. Dinamoviștii au dus scorul la 5-3 după o lovitură de pedeapsă executată de Valentin Petrache. Minutul 16 a adus un nou eseu, marcat de Johnny Sola. Până la pauză, RCM a mai beneficiat de o lovitură de pedeapsă transformată de Gabriel Conache, iar Shennan și Sola au dus numărul de eseuri la patru, minimul pentru punctul bonus ofensiv. Și dinamoviștii au mai înscris două lovituri de pedeapsă, astflel că scorul pauzei a fost 25-9.

În repriza a doua, timișorenii au reușit încă patru eseuri, iar bucureștenii nu au mai punctat decât de  două ori, tot din lovituri de pedepasă. Autorii eseurilor din repriza a doua au fost Marian Drenceanu, imediat după pauză, Valentin Popârlan, în minutul 48, Paula Kinikinilau, minutul 70, și Gabriel Conache, minutul 72. Finalul de meci a consemnat și un incident nefericit. Andrei Gaiță a fost scos de pe teren cu targa după o ciocnire cu Paula Kinikinilau. Jucătorul a suferit o fractură de tibie și peroneu.

RCM Timișoara: Conache, Shennan, Sola, Kinikinilau, McGrath, Umaga, Samkharadze, Militaru, Căpățână, Pungea, Popârlan, Drenceanu, Morisson, Rus, Carpo. Au mai intrat în repriza a doua: Dumitru, Moala, Khositashvili, Tănase, Mariș și Fântânaru.

“A fost o victorie muncită”

Antrenorul secund Danie de Villiers a condus acest meci ca principal. ”Am jucat astăzi un joc de rugby deschis, în viteză, plăcut pentru spectatorii care au venit să ne vadă de dimineață. Dinamo nu este chiar la nivelul nostru, spun asta cu respect. Dar cea mai mare greșeală e să îți subestimezi adversarul. Prima repriză a fost ușoară, dar a trebuit să ne achităm de sarcinile de joc și în repriza a doua. Linia de trei sferturi s-a descurcat foarte bine. În trecut, forța Timișoarei era pachetul de înaintare, eu vreau să avem o echipă mai echilibrată”, a declarat Danie de Villiers.

Omul meciului a fost declarat Gabriel Conache, fundașul galben-albastru. ”Ne-am descurcat bine, am fost odhiniți, și astăzi ne-am făcut treaba. Dinamo s-a prezentat destul de bine, era și de așteptat să câștigăm la o diferență atât de mare față de valoarea din clasament. Am respectat un plan de joc și am câștigat. Am simțit lipsa lui Chester, dar noi încercăm să ne descurcăm și fără el, suntem profesioniști. A fost o victorie muncită, mă simt ca orice jucător, dacă am fost declarat omul meciului, cu atât mai bine pentru mine”, a declarat Gabriel Conache.

Cristian Hîldan, fratele lu Cătălin Hîldan, a spus că Dinamo își dorește să își construiască o echipă tânără în acest sezon.


”Noi nu ne-am propus să ajungem în play-off, ci să creștem o echipă pe termen scurt și mediu. Cred că băieții și-au făcut datori cât au putut. Din păcate, avem un accidentat foate grav, Andrei Gaiță, care a reușit un start de campionat foarte bun. Ne-am propus punctul bonus defensiv pentru că și Timișoara are mulți accidentați, dar nu ne-a ieșit”, a declarat secundul lui Dinamo, Cristian Hîldan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.