Schimb de generații: nemții acoperă criza de ingineri cu tineri specialiști de...

Schimb de generații: nemții acoperă criza de ingineri cu tineri specialiști de la Politehnică

0
DISTRIBUIȚI

process-engineer1

Studenţii de la Universitatea Politehnica din Timişoara au tot mai multe şanse să îşi găsească un loc de muncă bine plătit în Germania. O delegaţie nemţească se află în aceste zile la Timişoara pentru a semna un nou parteneriat între firma Kathrein, unul dintre cei mai mari producători de antene digitale din lume, şi Universitatea Politehnica. Relaţiile dintre cele două instituţii au debutat în anul 1998, când Anton Kathrein, primul mare investitor german în Timişoara,  a deschis Institutul Kathrein România, ce reprezintă o punte între mediul economic şi cel universitar.


Rudolf Kortvelyessy din partea firmei Kathrein a afirmat, ieri, la Rectoratul Politehnicii, că unul dintre motivele pentru care Germania este interesată de colaborarea cu Universitatea Politehnica îl rerezintă nevoia tot mai mare de ingineri. „Vrem să continuăm colaborarea pentru că ştim ce ne aşteaptă. În Germania va fi o «gaură» de ingineri, şi asta reprezintă o mare problemă şi trebuie să ne gândim cum să o acoperim. De aceea am ales, din nou, România pentru că e aproape de noi nu doar ca spaţiu, ci şi în gândire, românii se pot integra foarte uşor în echipa noastră. Avem nevoie de ingineri buni”, a afirmat Rudolf Kortvelyessy.

Concret, studenţii sunt recrutaţi de către firma germană chiar din facultate şi au posibilitatea să facă practică, iar cei mai buni vor fi angajaţi. Marius Oteşteanu, decanul Facultăţii de Electrotehnică şi Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Politehnica, speră ca în viitor şi studenţii germani să vină să studieze la Timişoara pentru cel puţin un semestru.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.