Şef din CFR, reţinut pentru şantajarea a doi colegi. Bărbatul a trimis...

Şef din CFR, reţinut pentru şantajarea a doi colegi. Bărbatul a trimis mesaje de ameninţare

0
DISTRIBUIȚI

Locomotiva_CFR_clasa_42

Virgil Tcaciuc, şeful Serviciului licitaţii şi contracte din CFR, a fost reţinut de poliţişti, fiind suspectat că a şantajat doi colegi cu funcţii de conducere pentru a se ocupa de licitaţii, cărora le-a trimis mesaje de ameninţare pentru a-i determina să renunţe la funcţii.


Şeful Serviciului de licitaţii şi contracte din CFR a fost reţinut aseară de poliţiştii ieşeni, fiind acuzat de şantaj, informează Mediafax.

Surse din Poliţie au declarat că persoanele şantajate de Virgil Tcaciuc sunt Florin Trandafirescu şi Maria Monica Mihăileanu, din cadrul CFR Iaşi. Trandafirescu este consilier local PNL la Iaşi şi a fost şeful Diviziei patrimoniu din CFR Iaşi, iar în prezent este director general adjunct pe proiecte europene la CFR Infrastructură.

Potrivit surselor citate, Florin Trandafirescu şi Maria Mihăileanu ar fi fost aduşi la structura centrală a CFR pentru a se ocupa de anumite contracte de licitaţii, fapt care l-ar fi deranjat pe Virgil Tcaciuc. Acesta este suspectat că, în perioada octombrie 2012 – februarie 2013, ar fi încercat să îi determine pe cei doi să renunţe la funcţii, transmiţându-le pe telefoanele mobile mesaje în care îi ameninţa că va dezvălui presupuse fapte de corupţie. Anchetatorii au stabilit că aceste fapte de corupţie nu erau reale.

Virgil Tcaciuc ar fi fost denunţat de către cele două persoane şantajate, iar anchetatorii au făcut ieri percheziţii atât la locuinţa lui din Bucureşti, cât şi la biroul acestuia din CFR. Anchetatorii au ridicat mai multe documente şi telefoane mobile de pe care se presupune că le-ar fi trimis celor doi colegi mesajele de ameninţare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.