Șeful Spitalului Municipal îl laudă pe Robu pentru mutarea Dermatologiei. Cum...

Șeful Spitalului Municipal îl laudă pe Robu pentru mutarea Dermatologiei. Cum l-au întâmpinat medicii de la clinică

0
DISTRIBUIȚI

dermato06_resize

Discuţii contradictorii, astăzi, între medicii de la Clinica de Dermatologie şi managerul Spitalului Municipal Timişoara, în cadrul căreia funcţionează instituţia de pe strada Mărăşeşti. Caius Solovan, şeful Clinicii de Dermatologie, a încercat să explice că nu este bine ca o tradiţie veche de peste 200 de ani să fie distrusă, mai ales că instituţia pe care o conduce ar trebui să fie mutată într-un cămin din Complexul Studenţesc pentru că „un spital nu înseamnă doar saloane cu paturi, aia se numeşte azil. S-au invesit în această clădire 500.000 de euro, iar acum ni se oferă în schimb un cămin. Oricât se va investi, va fi o cârpeală. Ştim că este o urgenţă cu alte patru clinici, pentru că clădirile în care funcţionează trebuie retrocedate, dar de ce e urgent să ne mute şi pe noi?”. Caius Solovan şi-a arătat încă o dată nemulţumirea faţă de primarul Robu, „numele de Robu mă duce cu gândul la un cardinal Robu care era robul lui Dumnezeu, din păcate domnul Robu din ziua de azi nu are prea mari legăruturi cu suferinţele pacienţilor”.

Octavian Mazilu şi-a făcut prezenţa, deşi n-a fost invitat, la conferinţa de presă organizată de şeful clinicii, Caius Solovan, şi a găsit tot felul de motive ca să justifice că mutarea acesteia în Complexul Studenţesc este o alternativă bună, nu înainte de a lăuda cât s-a modernizat Spitalul Municipal din anul 2009, de când a trecut în administrarea Primăriei Timişoara.


Motivele invocate de Mazilu au avut ca efect hohote de râs din partea medicilor şi asistentelor prezente în Amfiteatrul Clinicii de Dermatologie. „Condiţiile de care beneficiează pacienţii nu sunt adecvate pentru că sunt saloane mari în care intră şi opt pacienţi, de tip vagon, clădirea nu are lift, accesul la nivel superior se face pe nişte trepte de lemn, nu există rampă de handicap şi nici instalaţii de alarmare. Oricât am investi în acest spaţiu, nu va putea îndeplini normele legislative. De aceea am aprobat solicitarea primăriei de a găsi spaţii mai bune pentru spital”, a încercat Octavian Mazilu să îi convingă pe cei prezenţi la dezbatere.

Managerul Spitalului Municipal Timişoara a explicat că a fost de acord cu mutarea Clinicii de Dermatologie doar dacă Primăria va amenaja căminul din Complexul Studenţesc la standarde, iar despre noua locaţie are doar cuvinte de laudă pentru că „nu cred că este o clădire în Ghiroda, este aproape de Universitatea de Medicină, relativ în apropiere de linia de tramvai, este o locaţie centrală într-o zonă foarte bine populată. Policlinica 3 va fi reunită cu Clinica de Dermatologie, vor fi grupuri sanitare individualizate, am considerat că facem un pas înainte”.

Împotriva deciziei municipalităţii de a muta Clinica de Dermatologie în Complexul Studenţesc a fost şi Livius Cârstea, preşedintele Sanitas, care acuză Primăria Timişoara că a dat dovadă de lipsă de transparenţă şi are de gând să îi solicite ministerului Sănătăţii să facă o auditare a clinicii din toate punctele de vedere, pentru a vedea dacă se respectă normele legislative sau nu. Dezbaterea de astăzi s-a încheiat cu un schimb de replici între Octavian Mazilu şi Caius Solovan, pe tema răspunsului pe care cel din urmă l-a dat atunci când a fost invitat la şedinţa consiliului de administraţie, când s-a decis soarta Clinicii de Dermatologie. „V-am sunat să veniţi şi mi-aţi spus, «Da, vin», a spus Mazilu, după care Solovan s-a ridicat de la masă şi l-a ameninţat că va cere înregistrările pentru că el a refuzat invitaţia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.